Afbeelding
Foto: Ruud van den Bekerom

Kermisprijzen: Genne Naam grijpt in


Venray | In het najaar van 2018 kondigde de gemeente Venray al aan dat de prijzen voor de kermis in 2019 omhooggaan. Het betreft een verhoging tussen de 10% en 25%. Kermisexploitanten en –bezoekers vinden dit veel te hoog.

Inmiddels heeft zich een actiecomité gevormd met de toepasselijke naam Genne Naam. Die stelt zich ten doel de volgens hen 'fantastische Venrayse kermis' voor Venray te behouden.

Acties zijn op komst via media, op straat of op het politieke veld: 'Venray zonder kermis kan toch niet! Bij diverse politieke partijen staat het behoud van de Venrayse kermis op de agenda. Dit historisch cultureel erfgoed mag niet verloren gaan', aldus het actiecomité Genne Naam.

Om de actie kracht bij te staan, zal Genne Naam deelnemen aan de carnavalsoptocht, nummer 12. Met een ludieke actie wil Genne Naam aandacht vragen voor deze kwestie. Middels bijgedrukte tegoedbonnen kan iedereen tijdens de optocht meedoen aan de actie. 'En als de prijzen de lucht in vliegen, zal dit zeker bij ons gebeuren', aldus de woordvoerder van Genne Naam.