Set Up stunt

Set Up/MVC'64-Flamingo's 56 2: 3-1. Setstanden: 19-25, 25-21, 25-23, 25-10.

Meerlo | De volleyballers van Set Up/MVC'64 verrasten in eigen huis door in de promotieklasse met 3-1 te winnen van de Gennepse koploper Flamingo's'56. De eerste set werd weliswaar verloren, maar daarna pakte Set Up drie sets op rij.

De uitwedstrijd bood al hoop voor het combinatieteam, aangezien Flamingo's toen ook uitstekend tegenstand werd geboden. De eerste set ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna namen de Gennepse vrouwen de voorsprong en gaven die in de eerste set niet meer uit handen: 19-25. In de tweede set sloeg de thuisploeg vanaf 7-7 een gat. De voorsprong werd uitgebouwd naar 16-11 en niet meer weggegeven. Het eerste setpunt werd nog wel uitgeslagen, maar bij het tweede setpunt was het wel raak en zo sloten de vrouwen uit Meerlo en Maashees een degelijke set af met een verdiende 25-21 winst.

Ook de derde set ging in het begin gelijk op. Bij een 9-10 stand werd de eerste time-out aangevraagd. Vanaf 15-15 nam Set Up een voorsprong. Het eerste setpunt werd niet benut, maar door een Gennepse servicefout werd ook deze set uiteindelijk gewonnen: 25-23. De vraag was daarna of het de vrouwen zou lukken om door te drukken. Via een 11-9 en 17-12 voorsprong kwam het combinatieteam op een ruime voorsprong. Toen het 23-15 stond, kwamen de gasten nog even terug, maar met 25-19 werd de set alsnog binnengesleept. Zodoende zorgde Set Up voor een geweldige stunt door de koploper met 3-1 te verslaan. De ploeg pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Op dinsdag 12 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Dan is Somas/Activia 3 uit Sint Anthonis de tegenstander.