Afbeelding
Foto:

Carnaval bij Roelanzia

Ysselsteyn | Het carnavalsfeest bij Roelanzia aan het Lovinckplein 2 in Ysselsteyn barstte afgelopen weekeinde al los met het verklèdbal. "We pakken carnaval dit jaar weer groots aan. Het wordt weer genieten", vertelt Rik Rongen van Roelanzia enthousiast. Tal van topartiesten treden dit jaar op in Ysselsteyn. Op dinsdag 5 maart wordt het feest onder meer opgefleurd door Marleen Rutten en Pruuf Mar.

Het verklèdbal geldt eigenlijk als opwarmertje voor het échte carnavalsfeest. Komende vrijdag start namelijk het officiële carnavalsfeest met Buutte gewoon lekker Buutte gewoon smullen. Er wordt een viergangendiner geserveerd met tussen de gangen door vier verschillende buutreedners. Het diner kost 34,75 euro. "We hebben diverse buutreedners uit zowel Brabant als Limburg. We openen de deuren om 18.33 uur en rond de klok van 19.00 uur beginnen we met de eerste gang." Reserveren voor Buutte gewoon lekker Buutte is niet meer mogelijk. De avond is volgeboekt.

In samenwerking met carnavalsvereniging De Piëlreus organiseert Roelanzia op zondag 3 maart het Kriemelbal en de Reuzerees. Het bal begint om 10.33 en staat in het teken van het kindercarnaval. Om 14.11 uur vindt de derde editie van de Reuzerees plaats. "Wie is de snelste over het parcours met de nodige hindernissen. Dat is vraag die centraal staat tijdens deze middag. We sluiten de middag af met dj's in het café."

Roelanzia heeft op maandag 4 maart weer een editie van de Buutte gewoon lekker Buutte gewoon smullen. "Dit keer serveren we een driegangenmenu en tussen de gangen door drie buutreedners. Deelname kost 29,75 en ook deze activiteit is reeds volgeboekt. De avond begint om 18.33 uur." Het carnavalsfeest wordt afgesloten met de reuzeoptocht op dinsdag 5 maart. Onder meer Marleen Rutten en Pruuf Mar komen dan meteen na afloop van de optocht optreden in het café.

Entree is zoals gebruikelijk gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding