Vier goals binnen kwartier in Leunen

Leunen-RKSVN 4-0 (0-0). 49. Tom Riensema 1-0, 52. Siem Vullings 2-0, 56. Thomas Weijs 3-0, 60. Stefan Jacobs 4-0.

Leunen | Leunen heeft laagvlieger RKSVN met ruime cijfers over de knie gelegd. Op het eigen sportpark werd het 4-0 voor de formatie van trainer Vincent van Sambeek.

De doelpunten vielen pas na rust. Direct na de theepauze zorgde Tom Riensema voor de 1-0, waarna Stefan Jacobs, Siem Vullings en Thomas Weijs Leunen aan een grotere zege hielpen. Het was na de 3-0 zege van vorige week tegen Sporting ST de tweede opeenvolgende ruime thuiszege voor Leunen. Saillant detail: in de maand maart staan er alleen uitwedstrijden op het programma voor Leunen. De vijfdeklasser gaat achtereenvolgens op bezoek bij hoogvliegers SV United en VOS en later bij RKDSO en VCH. Trainer Vincent van Sambeek verheugt zich op de duels met United en VOS: "Ik heb er zin in. We zijn compleet en ik heb tegen het team gezegd dat we dan voor niemand onderdoen. We konden Grashoek ook op 2-2 houden en dat was dik terecht." Over de wedstrijd: "De eerste helft waren we de betere ploeg. Zij zijn een keer voor de goal geweest. Na rust was het binnen een kwartier 4-0. Het hadden er meer kunnen zijn, maar hun keeper had een paar goede reddingen."

BVV'27 pakt punt in slotfase

BVV'27-EWC'46 2-2 (0-2). 12. Koen Stevens 0-1, 30. Koen Stevens 0-2, 70. Lou van Kempen 1-2, 93. Egzon Grguri 2-2.

Blitterswijck | BVV'27 heeft zondagmiddag dankzij een laat doelpunt een punt overgehouden aan het duel met EWC'46. Egzon Grguri zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker: 2-2.

Het was de derde week op rij dat Blitterswijck punten pakte in de vierde klasse. Na overwinningen op Hegelsom en GFC'33 werd dit keer EWC'46 dus op een gelijkspel gehouden. Na een half uur spelen keek BVV tegen een 0-2 achterstand aan. EWC-speler Koen Stevens was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Twintigminuten voor tijd deed BVV'er Lou van Kempen iets terug. In blessuretijd zorgde aanvaller Egzon Grguri voor een punt voor BVV. Door het gelijkspel klimt BVV naar de twaalfde plaats en houdt het zowel SVEB als VVV'03 onder zich. Wat dat betreft staat er direct na het carnaval een belangrijk duel op het programma voor de ploeg van trainer Leon Vievermans, dat dan in eigen huis tegen SVEB aantreedt.

Ysselsteyn wint van Merefeldia

Ysselsteyn-Merefeldia 2-0 (0-0). 49. Gijs Dinghs 1-0, 71. Paul Jeurissen 2-0.

Ysselsteyn | Ysselsteyn heeft Merefeldia de eerste verliespunten van 2019 aangesmeerd. De withemden wonnen op eigen veld met 2-0 van de ploeg uit Nederweert.

Het duel was over het algemeen weinig hoogstaand, al viel de thuisploeg veel strijd niet te ontzeggen. De weinige mogelijkheden die werden gecreƫerd, leverden twee doelpunten op. Vlak na rust was het Gijs Dinghs die voor de openingstreffer zorgde, waarna Paul Jeurissen de zege twintig minuten voor tijd definitief veiligstelde. Ysselsteyn haakt door de vierde seizoenszege aan bij de grote middenmoot, waarin ook Merefeldia zich bevindt. Na de carnaval kan de ploeg de sprong naar de subtop maken, als HBSV op bezoek komt in Ysselsteyn.