Sporting na rust onderuit

Sporting ST-VOS 1-4 (1-1). 6. Yusuf Güngör 0-1, 10. Sven Kerstjens 1-1, 51. Danny Alberts 1-2, 54. Yori Kirshner 1-3, 67. Onur Polat 1-4.

Swolgen | Sporting ST leed zondag in eigen huis een ruime nederlaag tegen VOS. Bij rust stond het nog 1-1, waarna VOS er na rust drie maakte.

De aftrap werd afgelopen zondag in prinsenpak genomen door Jeroen Peters, prins van De Geiten in Tienray. De thuisploeg startte prima aan het duel. Na vijf minuten maakte VOS de openingstreffer, maar vijf minuten later kopte Sven Kerstjens de gelijkmaker tegen de touwen. Sporting kreeg daarna kansen op de 2-1, maar de bal werd op de lat en even later over het doel geschoten. Na rust moest aanvoerder Tim van Rijswick gewisseld worden, waardoor de organisatie ook wegviel. VOS profiteerde daarvan door snel uit te lopen naar 1-4. Sporting probeerde daarop wel te blijven voetballen, maar het elftal creëerde niets meer.

Het was jammer dat Sporting de lijn van de eerste helft niet voort kon zetten, aangezien een punt tegen VOS een verrassend resultaat was geweest. De Venlonaren gaan aan kop in de vijfde klasse, terwijl Sporting voorlaatste staat. Op 10 maart komt een andere laagvlieger, RKSVN, op bezoek in Swolgen. Die ploeg staat slechts een plek boven Sporting.