Zege Merselo door prachtige kopgoal

Astrantia-Merselo 0-1 (0-1). 5. Daan Hendriks 0-1.

Middelaar | Merselo heeft op bezoek bij Astrantia een 0-1 zege geboekt. De overwinning kwam tot stand dankzij een vroege, prachtige kopgoal van Daan Hendriks.

Het was zondagmiddag lastig voetballen voor Astrantia en Merselo. Het veld in MIddelaar liet zich maar lastig bespelen, iets wat de kwaliteit van het spel niet ten goede kwam. De supporters van Merselo hadden uiteindelijk één moment tot juichen. Dat was al vrij vroeg in het duel. Vanuit de achterhoede werd een fraaie aanval opgezet. Maikel Beerkens passte de bal in de loop van Tim Philipsen, die vanaf de linkerkant voorzette op de inlopende Daan Hendriks. Hij kopte de bal vanaf de rand van de zestien snoeihard tegen de touwen: 0-1. De blessure die Beerkens later opliep, vormde het dieptepunt van het duel. Merselo probeerde in het vervolg meerdere doelpunten te maken, maar het ontbrak aan een stukje geluk. De doelman van de thuisploeg hield er daarnaast meerdere ballen uit. Een inzet van Tim Philipsen werd een kwartier voor tijd van de lijn gehaald en een vrije trap van Bas Litjens werd uit de kruising gehaald. Kansen gaf Merselo niet weg, het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Wel was het overwicht voor de gasten. Trainer Stef van Asten: "We wisten van tevoren dat we gewaagd zouden zijn aan elkaar. De vorige keer (Merselo verloor toen op eigen veld met 2-3 van Astrantia, red.) lieten we ons op het middenveld verrassen. Daar wonnen we nu de duels en dat resulteerde in de openingstreffer. Daan Hendriks kopte de bal prima binnen vanaf de zestien. We gaven geen enkele kans weg en creëerden zelf enkele kleine mogelijkheden. We zijn eigenlijk steeds op hun helft aan de gang geweest. Als er nog een goal had moeten vallen, was het eerder 0-2 dan 1-1 geworden. De zege was zeker verdiend."

Merselo had een overwicht en gaf geen kansen weg

Na carnaval staat er een interessant duel op het programma, als Merselo op bezoek gaat bij Holthees. Die ploeg staat fier bovenaan in de tweede periode en is bij een zege op Merselo zo goed als zeker van het binnenhalen van die prijs.
Merselo handhaaft zich met de zege in het linkerrijtje.