Afbeelding
Foto: Albert Hendriks

ORC Black Bulls zet in op jeugd

Venray | Een primeur voor rugbyvereniging ORC Black Bulls. Het eerste fusievrouwenteam van de club speelde namelijk voor het eerst in Stevensbeek. De ploeg met speelsters uit onder meer Vredepeel en Overloon verloor met 70-7 van Nieuwegein, maar blijft wel lijstaanvoerder van de derde klasse. Het vrouwenteam wordt samengesteld met speelsters van ORC Black Bulls, Dukes (Den Bosch), Octopus (Uden) en Wallabys (Venlo).

Frank Volleberg van Black Bulls volgt de ontwikkeling van de vrouwentak van de vereniging met enthousiasme. Volleberg, zelf speler van het mannenteam, probeert meer vrouwen aan de club te binden. "We hebben nu speelsters uit Sint Anthonis, Boxmeer, Overloon en Vredepeel. Nieuwe leden mogen zich uiteraard altijd aanmelden."

Daarnaast gaat de rugbyclub inzetten op de jeugd. Vanaf 29 en 30 maart worden er namelijk kennismakingstrainingen georganiseerd voor jongelingen. "Deze introductie duurt tien werken en onze opgeleide coaches staan klaar om de jeugd de kernwaarden van rugby bij te brengen", vertelt Volleberg. De jeugd wordt opgesplitst in twee groepen. De eerste groep is van 6 tot 12 jaar oud en de tweede van 12 tot 18 jaar oud. "We hebben de categorieën ruim aangehouden. We weten natuurlijk niet hoe druk het gaat worden. Momenteel hebben we negen jeugdspelers op de wachtlijst staan, maar het gaat nog wel even duren voordat we een eigen jeugdteam hebben. Daar heb je minimaal 20 spelers in een leeftijdscategorie voor nodig."

Volleberg is met het mannenteam bezig aan het eerste volle seizoen. De ploeg telt 22 vaste spelers. In totaal staat de teller op 28. "Sommige spelers combineren ruby met bijvoorbeeld voetbal. We werken momenteel aan een tweede team, maar daar heb je toch wel vijftig vaste spelers voor nodig. Dus dat realiseren we niet snel." Overigens is iedereen welkom om te sport te leren kennen. "We trainen op woensdag- en vrijdagavond op het sportpark in Stevensbeek. Iedereen mag komen kijken en ook meedoen behoort tot de mogelijkheden." Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aanmelden via aanmelden@blackbulls.nl. Foto: Albert Hendriks.