Afbeelding
Foto:

Grieze Wieze Bal 2.0 bij Anno'54

Venray | Als je al wat ouder bent dan herken je dit verhaal waarschijnlijk wel:

Je bent een echte vastelaovesvierder. Altijd al geweest. Pap en mam hanteerden de Piëlhaaspaplepel en als keutel deed je al mee. Dat betekende jarenlang elk jaar minstens drie dagen op de lappen. Maar na je vijftigste merkte je het volgende: waar je eerst na drie dagen vieren één dag goed moest uitrusten, had je ineens na één dag feesten drie rustdagen nodig. Met het verder stijgen van de leeftijd viel het je ook op dat de vastelaovend verandert. Grootschalige buitenfeesten en grote tenten met veel kabaal en een plastic pilsje in de hand. Prima voor al dat jonge volk, maar in al dat geweld heeft de inmiddels grieze haas geen zin zich te laten plat drukken. De grieze haas en zijn hazin missen het cafeetje waar je bij een goed glas bij elkaar kon zitten, wat zingen en een dansje maken of gewoon wat kon ouwehoeren. Waar een joekskapel niet naar buiten gekeken werd.

Is er dan niks meer waar de oudere vastelaovesliefhebber naartoe kan tijdens de carnavalsdagen? Zeker, op zondagmorgen zijn ze te spotten in de altijd weer indrukwekkende vastelaovesmis en op maandag kijken ze naar de optocht. Zij met een veren boa over de dikke overjas en hij met een petje en een Piëlhaassjaal om toch nog een beetje carnavalesk mee te doen. Na de optocht toch maar naar huis, want waar moet je naartoe? Natuurlijk naar Anno'54, bij Janssen aan de Raadhuisstraat 6.

Na de optocht begint het GWH 2.0 voor de grieze hazen en hazinnen, die, ook als ze de kinderen en kleinkinderen meenemen, van harte welkom zijn. Een orkest is geregeld en een keur aan Venrayse artiesten komen er voor de senioren en hun aanhang optreden tot ongeveer 19.30 uur.Heb jezelf zin om de microfoon te pakken? Ook dat kan. Presentator oud-vorst Hub Clephas (foto) is alvast begonnen zijn lakschoenen op te poetsen.

Eindelijk weer een plek om ouderwets te lachen, zingen en dansen (het blijft eigenlijk toch nog altijd Dansschool Janssen) met een echt glas in de hand. Na afloop is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het smulbuffet, 'aete wie enne prins', tegen betaling van 13 euro. Wil je zeker zijn van een plaats? Dan vooraf reserveren.