United-speler Indy Phillips verstuurt een pass.
United-speler Indy Phillips verstuurt een pass. Foto: Jolijn van Goch

Phillips garantie voor goals

SV United-SVOC'01 4-0 (0-0). 49. Willem Peters 1-0, 59. Koen Peelen 2-0, 76. Indy Phillips 3-0, 90. Koen Peelen 4-0.

SV United: Rademacher; Deenen, Jacobs, Koolhof, Philipsen; Peelen, Peters (86. Van Berlo), Kleeven (53. Lookman); Kolodziejski, Phillips, van de Ven.

SVOC'01: Ellery; Gommans (74. Duijkers), Voermans, Wismans, Claessens; Koen Classens (67. Marcelis), Hendrikx, Rob Houwen; Fons Classens (76. Dinghs) Danny Houwen, Loonen.

Wanssum | Aanvoerder Willem Peters hielp zijn ploeg met de openingstreffer over het dode punt heen. SV United won uiteindelijk met 4-0 van SVOC'01.

Door Dennis Stiphout

Zo swingend als de klanken van de carnavalsmuziek na de wedstrijd in de kantine van SV United was het spel tijdens het duel tussen SV United en SVOC'01 lange tijd niet. Maar lichtpuntje Indy Phillips maakt dit seizoen doelpunten alsof het niets is Al veertien keer kwam zijn naam tot aan zondagmiddag voorbij op het scoreformulier.

Zo ook afgelopen zondagmiddag, op een zonovergoten sportpark De Meulebèèk in Wanssum. Het duurde weliswaar tot een kwartier voor tijd, maar met zijn vijftiende seizoenstreffer deed Phillips opnieuw van zich spreken. De spits is daar zelf ook tevreden mee: "Dit seizoen gaan ze er goed in. Ik heb altijd veel kunnen scoren, maar nu hebben we meer kwaliteit en komen we meer aan aanvallen toe. Op trainingen gaat het lekker en in wedstrijden heb ik ook zo mijn momenten." Volgens Phillips heeft United sinds vorig seizoen aan kwaliteit gewonnen en zorgt dat voor goede prestaties. "Twee seizoenen geleden kwamen we soms maar met een paar man trainen. Nu is dat heel anders. Je ziet dat we met z'n allen iets willen bereiken. Daardoor wonnen we bijvoorbeeld ook uit bij Lottum."

Zo swingend als de carnavalsmuziek in de kantine was het spel lange tijd niet

En dus ook thuis van SVOC'01. Voor rust was het duel gezapig. Na een half uur spelen zorgde Phillips voor de grootste kans van de eerste helft met een schot op de paal. Direct na rust brak aanvoerder Willem Peters het duel open: hij bekroonde een individuele actie vanaf de linkerkant met een schot in de korte hoek: 1-0. Amper twee minuten daarna had Michal Kolodziejski zijn ploeg op 2-0 moeten zetten, maar hij faalde. Koen Peelen zette het na de openingsgoal vrijer spelende United na een klein uur spelen wél op een 2-0 voorsprong. Phillips en opnieuw Peelen zorgden uiteindelijk voor de 4-0 eindstand. Namens de gasten schoot invaller Gijs Duijkers vlak voor tijd naast.
Trainer Fenne Smits: "Na de eerste tien minuten hadden we de controle, alleen lag het tempo te laag. De kansen die we kregen waren meer frutselkansen. Na rust haalden we wel een beter niveau en lag het tempo hoger, waardoor we meer kansen creëerden." Smits loofde zijn jonge elftal, met onder anderen A-spelers Jelle Kleeven en Thuur Philipsen na afloop: "Als je nagaat dat we met zo'n jonge ploeg spelen, vind ik dat we het goed hebben gedaan." De oefenmeester haastte zich daarop naar de kantine, om zich met zijn team alvast voorzichtig aan de eerste carnavalspolonaise te wagen.