Afbeelding
Foto:

Reünie dansschool Venray op de rol

Venray | Dansen bij Jansen. Het gold jarenlang als een begrip in Venray. Nog steeds wordt er gedanst bij Jansen Dansen en Sporten. In september bestaat de dansschool veertig jaar. Reden voor Tom van der Heijden (52) en Cindy Goumans (44) om een reünie te organiseren op 28 september.

Oude herinneringen ophalen. Daar draait de reünie om. Gezellig samen zijn en natuurlijk wordt er gedanst. "Maar niks is verplicht", vertelt Van der Heijden. Hij en Goumans kwamen op het idee tijdens een toevallige ontmoeting in Goesting. "We hadden elkaar jarenlang niet gezien en zelfs toen hebben we elkaar maar heel even gesproken", vertelt Goumans. Het tweetal danste jarenlang wedstrijden in heel Nederland en nam onder meer deel aan Nederlandse kampioenschappen. "We hebben ook een korte tijd samen gedanst", vertelt Van der Heijden. Zelf begon hij pas met dansen toen hij 18 jaar oud was. Dat hield hij uiteindelijk negentien jaar vol. "We dansten met zes paren op het hoogste podium. Uiteindelijk ben ik gestopt, heb ik andere keuzes gemaakt. Wel heb ik nog jarenlang lesgegeven bij de dansschool. Wij hoorden echt bij het interieur van de dansschool." Ook voor Goumans bestond haar leven voor een groot deel uit dansen. Het was zelfs werken om te kunnen dansen. "Naast mijn studie danste ik drie uur per dag en had ik drie bijbaantjes om de sport te kunnen bekostigen. Na Venray heb ik nog een hele tijd in Weert en Venlo gedanst en mijn laatste periode was als professional." Tijdens de reünie gaan ook de consumptieprijzen terug in de tijd. "Daar hebben we bewust voor gekozen. We hanteren prijzen uit de guldentijd." Het tweetal is verder nog op zoek naar allerlei dingen die de herinneringen uit de oude tijd doen herleven. "We zoeken foto's, prijzen, diploma's, schoenen, jurken en andere attributen. We willen ook een kleine tentoonstelling houden tijdens de reünie."

Op 8 juni wordt in de schouwburg van Venray al een voorproefje georganiseerd. Dan is de jaarlijkse showavond van de dansschool. "We zijn nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om met een basic cha cha mee te doen. We zoeken zo'n twaalf mensen. Het is erg laagdrempelig. We willen op die dag al iedereen enthousiasmeren voor de reünie." Inschrijven voor de reünie kan via reunie@dansenensport.nl.