Venray-speler Roel Cornelissen probeert een van de ZSV-spelers de bal te ontfutselen. Foto: Jolijn van Goch

Venray maakt kansen niet af (video)

Venray-ZSV 0-1 (0-1). 50. Maarten Kuunders 0-1.

Venray: Decker; Wismans (73. Peeters), Willemse, Cornelissen, Egelmeers; Brinkman, Bram Kersten, Pelzer (69. Stan Kersten); Vievermans, Shala, Rommen (80. Vullings).

Venray | SV Venray heeft zondagmiddag op eigen veld slechte zaken gedaan tegen ZSV. De Brabanders trokken aan het langste eind door met 0-1 te winnen. Venray staat na de nederlaag vierde, terwijl ZSV de koppositie in de eerste klasse greep.

Door Alvaro Langenhuizen

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Ingrid Leinders-Lucassen, de moeder van Bram Vievermans.

Venray begon daarna goed aan het duel met ZSV. Al in de derde minuut van de wedstrijd was het Armend Shala die namens de thuisploeg een kans kreeg. Shala kreeg de bal na een fout van een ZSV-verdediger op een presenteerblaadje, maar schoot de bal over het doel. Enkele minuten later werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Davy Althuizen mocht van zo'n twintig meter aanleggen voor een vrije trap, maar ook die bal belandde niet tussen de palen.

Het duel bleef ook daarna aantrekkelijk met kansen voor beide teams. Daarmee werd wel duidelijk dat het duel voor Venray niet zo'n makkie werd als eerder dit seizoen, toen de ploeg van trainer Frans Koenen ZSV in eigen huis met liefst 0-4 de baas was. Na tien minuten was het Jesse Rommen die vanaf een meter of 35 schoot, maar de bal ging nét naast het doel van ZSV-doelman Leon Thijs. Die doelman lag even later opnieuw in de weg bij een inzet van Rommen, die het dit keer met een kopbal probeerde. Thijs hield daarmee zijn ploeg op de been in een fase waarin Venray zonder twijfel de bovenliggende partij was.

Doelman Decker: 'De nederlaag is zonde, ik denk dat we nog te wisselvallig zijn'

Na ruim twintig minuten kreeg de ploeg uit Zeilberg uit een counter de ultieme kans op de voorsprong. De bal kwam terecht bij Maarten Kuunders, maar hij stuitte op scheidend doelman Frank Decker. Na een half uur mocht Vievermans alleen op de doelman af, maar boekte hij geen succes. Vijf minuten voor rust volgde de grootste kans voor ZSV, dat met drie aanvallers tegenover twee Venrayse verdedigers kwam te staan. Decker redde echter prima. Zo zochten beide teams met de brilstand de kleedkamers op.
De tweede helft was minder spectaculair. ZSV kwam beter uit de kleedkamer en vlak na rust maakte Venray-verdediger Roel Cornelissen een onnodige overtreding op 25 meter van het doel. De vrije trap werd vanaf links hoog voorgegeven en kwam terecht op het hoofd van Kuunders die al koppend de openingstreffer aantekende: 0-1. Een teleurstelling, vond ook Robert Willemse: "Wij kwamen een mannetje tekort en waren te laat om dat recht te zetten. De bal kwam ook precies op het hoofd van die jongen terecht, dat mag ons eigenlijk niet gebeuren."
Na een klein uur spelen volgde de laatste grote kans van het duel, toen een afgeslagen voorzet voor de voeten van Robert Willemse terechtkwam. De verdediger gaf vanaf de linkerkant een voorzet op de compleet vrije Shala. De aanvaller nam de bal ineens op de pantoffel, maar opnieuw lag doelman Thijs dwars. Het duel kibbelde nadien voor en zonder noemenswaardige gebeurtenissen werd het eindsignaal bereikt. Bij Venray was het allemaal nét niet vandaag. Er heerste na afloop dan ook teleurstelling. Decker: "Ik denk dat wij de hele wedstrijd beter zijn geweest dan Zeilberg. In de eerste helft kwamen we goed weg toen zij enkele kansen misten, maar dat deden we zelf ook. In de tweede helft schieten we er nog een paar niet in en dan wordt het lastig." Decker gaf zijn collega credits: "Hun doelman heeft ZSV op de been gehouden. De nederlaag is zonde, ik denk dat we nog te wisselvallig zijn."