Niels Borst krijgt de gouden medaille voor 33 jaar verenigingswerk.
Niels Borst krijgt de gouden medaille voor 33 jaar verenigingswerk. Foto Hoedemaekers Venray

Carnavalskrant, Pölleke en Vorstebal

In café Het Moment is donderdagavond de vastelaoveskrant 2019 gepresenteerd. Deze week is de krant huis aan huis verspreid.

Naast de presentatie van de krant vond, na een jaar afwezigheid, tevens de uitreiking van 't Häöltere Pölleke plaats. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Venray die in het afgelopen jaar de grootste blunder beging. Deze prijs ging naar Enkeltje Venray.

Uitleg: Op de 11e van de 11e zette een trio horecaondernemers Enkeltje Venray op touw. Hieraan voorafgaand was de vorstwissel en de presentatie van de Hazestekt 2019. Iedereen die op uitnodiging van de Piëlhaas hierbij aanwezig was, hoefde geen kaartje te kopen en kon gratis meegenieten van het aangeboden programma. Omdat de kaartverkoop voorafgaand aan het evenement heel snel ging en er geluiden waren dat ook de voorafgaande activiteit van de Piëlhaas zeer goed bezocht zou worden, brak er lichte paniek uit. Want er was een zeer grote kans dat mensen met een kaartje nu helemaal niet binnen zouden kunnen. De organisatoren besloten vervolgens om proactief ruimte te gaan creëren. En zo werd het Knölleke uit Leunen, direct na het formele Piëlhaas-programma, vriendelijk verzocht naar huis te gaan. De Raad van Elf van de Piëlhaas zat met dit voorval erg in z'n maag en bood zijn collega's op eigen initiatief tijdens het daaropvolgende Vorstenraodsbal een dienblad bier aan, maar was niet de veroorzaker van dit voorval. Gijs Schapendonk nam namens de organisatoren van Enkeltje Venray (Paul Hulsman, Paul Franssen en hemzelf) het Pölleke in ontvangst. Tevens vier foto's van het Vorstebal, dat zaterdag ter ere van vorst Leon Aarts werd gehouden.

Foto's Hoedemaekers Venray.

De presentatie van de nieuwe vastelaoveskrant.
Prins Rob I kijkt of hij ook in de krant staat
Het Häöltere Pölleke  was dit jaar voor Enkeltje Venray.
Vorstebal; de dames van het trio testten Leon nog wat uit.
Ook het boerengezelschap van Leunen wilde het feestje niet missen.
Vorst Leon kreeg een warm welkom op z'n eerste Vorstebal.
De zussen Verhoeven zijn altijd goed gemutst.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding