Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis op zondag 3 maart om 11.00 uur in de Paterskerk. Inzingen om 10.30 uur. Geen repetitie op maandag 4 maart. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie over het Zonnelied kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131 of bezoek een repetitie op maandagavond.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Zaterdag 2 maart heilige mis in de Paterskerk om 18.00 uur. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.

Confetti zoekt versterking

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Op woensdag 6 maart is er geen repetitie. Confetti is nog op zoek naar damesstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Zangers van St. Frans

Repetitie op vrijdag 1 maart voor de alten en sopranen van 19.15 tot 20.00 uur. Daarna komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur en gaan de mannen nog even door tot 22.30 uur. Dinsdag 5 maart 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen tot 20.00 uur. Hierna komen er nog een aantal mannen voor stemvorming. Zondag 10 maart zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Koor
Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur. Maandag 4 maart geen repetitie. Zaterdag 16 maart 19.15 uur heilige mis in Grote Kerk. Zaterdag 23 maart 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of Norma Ansinger via telefoon 585234.

Venrode Voices

Ruim veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballads. De repetitie is elke woensdag om 20.00 uur in zaal Thielen in Venray. Wie meer wil weten over het popkoor of een optreden wil boeken kan kijken op www.venrodevoices.nl of contact opnemen met het secretariaat van het koor via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Kinderen en emoties workshop

Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties en dit niet alleen kunnen, houdt Lea Hendriks van Begeleiden met Gevoel op donderdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 uur een interactieve workshop in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

De deelnemers gaan na afloop met eyeopeners en diverse concrete handvatten naar huis. Vragen die aan bod komen zijn: welke emoties zijn er? Waarom zijn emoties belangrijk/ Wat hebben kinderen te leren en hoe kan ik hen als ouder/opvoeder daarbij helpen? Lea Hendriks is hooggevoeligheidsdeskundige, geeft hierover trainingen aan professionals en heeft een praktijk waarin ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt. Kijk voor meer informatie op www.begeleidenmetgevoel.nl. Aanmelden kan via e-mail lea@begeleidenmetgevoel.nl.

Programma Den Hoender

Het programma van Den Hoender. Donderdag 28 februari 14.00 uur koersbal VVO Noord-West. Vrijdag 1 maart koffie-inloop van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf maandag 4 maart is Den Hoender de hele week gesloten.

Oude ambachten in De Locht

In museum De Locht in Melderslo worden op zondag 3 maart diverse ambachten gedemonstreerd.

Voor kinderen zijn er oude spelen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. In het textielpaviljoen is een expositie ingericht van alledaags en bijzonder linnengoed uit grootmoeders tijd. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.

Opkomen voor jezelf voor volwassenen

Synthese aan de Broeklaan 4 in Reuver start op dinsdag 9 april met de training Opkomen voor jezelf voor volwassenen voor inwoners van Venray en Horst. Voel je je ook niet altijd op je gemak in gezelschap? Vind je het weleens moeilijk om voor jezelf op te komen? Soms kan dit een belemmering vormen in de omgang met anderen. Opkomen voor jezelf voor volwassenen biedt uitkomst. In de training wordt geoefend hoe met relevante, actuele situaties om te gaan.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Debbie Schmets via telefoon 06-40590022 of via e-mail groepswerkbeesel@synthese.nl. Aanmelden kan tot 26 maart via www.synthese.nl.

Promotie voor Ruben Zandvliet

Ruben Zandvliet, oud-inwoner van Merselo, promoveerde op 21 februari 2019 aan de Universiteit van Leiden op het gebied van Internationaal Recht. Titel van het proefschrift: Handel, Investeringen en Arbeid.

Promotie voor
Marjolein Weerts

Aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam heeft oud-Venrayse Marjolein Weerts (29) haar doctoraat behaald. Ze verdedigde 19 februari succesvol haar proefschrift 'Mitochondriaal DNA als bio-indicator bij borstkanker'. Marjolein Weerts vervolgt haar carrière nu als laboratoriumspecialist Klinische Genetica in opleiding in het Erasmus Medisch Centrum.

Jeu de boules NPC

In de Nationale Petanque Competitie 2018-2019 regio Zuid-Oost, met deelname van twee teams van JBC Venray 80 en een team van de Ysselsteynse Piëlboulers, zijn de volgende wedstrijden gespeeld op zaterdag 23 februari, thuis in Bouledrome Venray.

4e Divisie groep 4002 elfde wedstrijddag: JBC Venray 80 1 speelde tegen PV Beek 2 uit Beek-Ubbergen. Uitslag 6-2. Na elf wedstrijden in deze groep is JBC Venray 80 1 weer terug op de derde plaats. De volgende wedstrijd is op 9 maart uit tegen PV 't Lover 3 in Asten.

6e Divisie groep 6004 11e wedstrijddag: JBC Venray 80 2 speelde tegen JBC Plop 4 uit Uden. Uitslag 4-4. Na tien wedstrijden in deze groep zakt JBC Venray 80 2 naar de derde plaats. De volgende wedstrijd is op 9 maart uit tegen Jeu de Bouckles 3 in Boekel.

6e Divisie groep 6003 11e wedstrijddag: Piëlboulers 1 speelde niet, een vrije dag. Na tien wedstrijden in deze groep zakken de Piëlboulers naar de vijfde plaats. De volgende wedstrijddag is op 9 maart uit tegen Jeu de Bouckles 3 in Boekel.