Een deel van het organisatieteam van Venray's Got Talent.
Een deel van het organisatieteam van Venray's Got Talent. Foto: Henk Lammen

Venray zoekt talent!

Venray | Een nieuw evenement op de culturele kalender: Venray's Got Talent. Op zoek naar nieuw talent daagt een nieuwe organisatie mensen uit om deel te nemen aan een show op zondag 13 oktober in Schouwburg Venray.

Door Henk Lammen

Ramon Barents, de zingende schilder van Venray, nam het initiatief voor Venray's Got Talent. De show is gebaseerd op het tv-succes van Holland's Got Talent, een talentenshow waarin de zoektocht naar onontdekt talent centraal staat. In het verleden nam hij zelf deel aan talentenjachten, reden om lokaal iets van de grond te krijgen waarin talenten zich kunnen presenteren aan een groter publiek. "De formule is dezelfde als Holland's Got Talent alleen met een knipoog naar Limburg, beter gezegd Venray. We dagen iedereen in de gemeente met talent uit om zich op te geven. We trekken het heel breed. Van dans en zang tot een buutreedner, sport en en andere vormen van entertainment. Een talentenshow voor aanstormend jong talent, maar ook ouderen die denken over bepaalde kwaliteiten te bezitten."

Op zondag 13 oktober staan twintig acts op het podium van Schouwburg Venray. Iedereen kan een video-auditie opsturen van maximaal twee minuten om zich te presenteren. Een deskundige jury, waarin onder anderen Henk Deters en Ricardo 'Goofy' Hendriks zitting hebben, beoordelen al de inzendingen op kwaliteit en originaliteit. De beste twintig gaan uiteindelijk naar de grote finaleshow. Naast Barents neemt een groep Venraynaren de organisatie voor haar rekening: Janny Barents (begeleiding sporters), Ad Welten (begeleiding muzikanten/bands), Wilma Keijzers (begeleiding dans), Hein Hermans (vormgeving en begeleiding entertainment) en Wilbert Claessens (website en eveneens begeleiding entertainment). "Onze insteek is om er een professionele show van te maken. Met een goede begeleiding van artiesten en goed licht en geluid tijdens de liveshow. Dat laatste is bij de schouwburg in goede handen. Kwaliteit staat voorop. Met een mooie mix van talenten op het podium", benadrukt Barents. De komende weken gaat het promotiecircus volop draaien. Aandacht in (lokale) media, verspreiding van posters en flyers op scholen en bij verenigingen en instanties en vermeldingen op social media. Naast een zoektocht naar talenten is ook het strikken van sponsoren, die het nieuwe evenement een warm hart toe gaan dragen, prioriteit. "Er zit een behoorlijk kostenplaatje aan de hele organisatie", zegt Wilbert Claessens. "We zijn dus op zoek naar bedrijven die ons willen helpen om het evenement financieel te ondersteunen. Want we willen het entreekaartje betaalbaar houden, zodat het een laagdrempelig evenement wordt."

"De talenten kunnen rekenen op een professionele organisatie. Met vooral heel veel respect voor de deelnemers. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. En dat verdienen ze ook", besluit Barents. En de winnaar? Die krijgt een prijs in de vorm van cultuurbonnen die gerelateerd zijn aan zijn of haar optreden. En natuurlijk de eeuwige roem.....