Blijdschap bij het eerste team van Manual na de tweede titel op rij.
Blijdschap bij het eerste team van Manual na de tweede titel op rij. Foto: Dewi Roso

Manual met afstand de beste

BDC'90-Manual 23-32 (9-17). Doelpunten Manual: Okke Boon (8), Martijn Schütte (5), Driek Gabriëls (5), Mel Aelmans (3), Ruben Albers (3), Paul Stroy (2), Jochem Duisters (2), Jan Vorstenbos (2), Joep Weijs (1) en Noud Janssen (1).

Venray | Er komt voorlopig geen einde aan het succes van handbalploeg Manual. De handballers uit Venray werden zondagmiddag in Landgraaf voor het tweede seizoen op rij kampioen. Concurrent BDC'90 werd met 23-32 aan de zegekar gebonden en daarmee was de titel in de tweede klasse A een feit.

Vlak voor Kerstmis werd het team ook nog verkozen tot sportploeg van het jaar in de gemeente Venray. Van de veertien wedstrijden sloot Manual er dit seizoen dertien winnend af. Slechts één duel ging verloren.
Met gezonde spanning in de benen stapten de handballers van Manual zondagmiddag de auto in richting Landgraaf. In een flinke stoet vertrok de colonne richting het zuiden van Limburg. Er reisden ook 25 supporters mee naar het uitduel met BDC'90.

Handballers gaven tegenstander BDC geen schijn van kans in kampioensduel

Manual begon voortvarend in sporthal Strijthagen. De thuisploeg werd overrompeld door de Venrayse bezoekers en op basis van snelheid en tactiek pakte Manual al snel een voorsprong. Ook verdedigend stond de ploeg zijn mannetje en de BDC had moeite om de verdediging van Manual pijn te doen. In de voorgaande onderlinge confrontaties wist BDC vaak lang stand te houden, maar daar was tijdens de kampioenswedstrijd van afgelopen weekeinde geen sprake van. Het spel van Manual was van een ander kaliber en de aanval had geen moeite om het net te vinden.

Door diverse spelers werden mooie wissels gemaakt en daarmee werd ook het meegereisde publiek vermaakt met mooi spel. Na een helft handballen konden de Venrayse handballers het kampioenschap al ruiken. De ploeg ging met een riante 9-17 voorsprong de rust in. Na rust kon het eigenlijk al niet meer stuk voor de handballers. Het kampioensfeest werd al stiekem in gang gezet en het publiek werd steeds luidruchtiger.

Manual uit Venray kroont zich tot kampioen van de tweede klasse A

In het begin van de tweede helft werden er een aantal gevaarlijke overtredingen begaan door de thuisploeg. Hier ging Manual echter goed mee om. Aan de doelpuntenstroom kwam geen einde. Toch wist Landgraaf nog enige tegenstand te bieden, maar ook de thuisploeg wist dat het een verloren zaak was. Na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis los. De vreugde kon niet op en ook het publiek genoot met volle teugen. Dankzij de overwinning was het tweede kampioenschap op rij een feit. Ook een gelijkspel zou volstaan.

Het kampioenschap werd zondag al bescheiden gevierd door de handballers, maar het feest wordt nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op zaterdagavond 16 maart speelt Manual namelijk om 21.20 uur in sporthal De Wetteling tegen het tweede team van BDC'90. "We hopen dat de tribune dan vol zit met publiek. We willen laten zien wat we in huis hebben", zegt speler Jan Vorstenbos.