Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.

Vrijdag 22 februari

13:30Expositie Raadselige Roos Venray - De inzendingen van de amateurschrijfwedstrijd de Raadselige Roos van het Literair Café Venray zijn tentoongesteld samen met de schilderijen van de cursisten van Marlies Zeben. Het thema is Speelruimte! Benieuwd naar de inzendingen en de prijswinnaars? Kom kijken in het Venrays Museum in het Huys van Venray "de Borggraaf". Entree gratis.

20:15Vastelaovesconcert Venray - Euterpe maakt er een carnavalsgekleurde avond van met hun concert. Met veel plezier trakteren de Venrayse muzikanten van Euterpe o.l.v. Marc Koninkx je op een avond vol met carnavalsspektakel en humor. Diverse lokale en regionale artiesten brengen oude en nieuwe carnavalsliedjes ten gehore. Ieder jaar is er een speciale gast die met muzikale sketches nog een extra dimensie toevoegt. Elke keer wordt de zaal op stelten gezet! Je mag je verheugen

20:00Kienen wijk zuid - In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 22 februari vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

Zaterdag
23 februari

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

10:00Zelf eetbare paddenstoelen kweken Overloon - Op zaterdag 23 februari 2019 van 10.00 tot ca. 16.00 uur wordt door Max de Corte en Stijn Heijs een zeer interessante praktijkworkshop gegeven over zelf eetbare paddenstoelen kweken en boomsap tappen. Locatie: In 't Holt, Holthesedijk 8 te Overloon. Vragen en aanmeldingen via Hélène Heijs - van der Vlist, intholtoverloon@outlook.com of tel. 06 81035777. Meer info op www.intholtoverloon.nl

20:30Vorstebal in schouwburg Venray - Het Vorstebal, het feest ter ere van de vorst van vastelaovesvereniging De Piëlhaas, wordt op zaterdag 23 februari gehouden in Schouwburg Venray. Dit keer voor het eerst ter ere van vorst Leon Aarts. Tijdens dit bal laten einzelgänger en groepen alvast hun uitdossingen zien. Tevens treden tal van artiesten op. Aanvang. 20.30 uur.

Zondag
24 februari

12:00Veurgläöje in Venray - Op zondag 24 februari zijn de winkels in Venray open van 12.00 tot 17.00 uur.
Dweilorkest De Joekels uit Boxmeer, Blaoskòmpeneej Láng Zök uit Venray, joekskapel Naovenant uit Venray en joekskapel Ut Göt uit Oostrum gaan zorgen voor een warme sfeer. Zij spelen wisselend op verschillende plekken in het centrum. Om 15.00 uur komen ze samen rond de pomp op de Grote Markt. Daar brengen ze dan een paar nummers gezamenlijk ten gehore.

9:30Ommetje Leunen Veltum - De Werkgroep Wandelpaden Leunen verzorgt op zondag 24 februari een wandeltocht langs het Ommetje Leunen Veltum.
Tijdens de wandeling gaan leden van WWL de wandelaars informeren over het Ommetje. De start is om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij het MFC de Baank in Leunen. De wandeling bedraagt 6,5 kilometer. De folder van het Ommetje Leunen Veltum is verkrijgbaar bij de leden van WWL of via e-mail secretariaat wwl@dorpsraadleunen.nl. Zie ook www.wandelpadenleunen.nl.

10:15Oecumenische Basisgroep Venray - Viering van de Oecumenische Basisgroep Venray in de kapel van Viecuri op zondag 24 februari. Aanvang viering 10.15 uur, inzingen vanaf 9.45 uur. Het thema is Veroordelen is jezelf bevoordelen. Iedereen is van harte welkom. Zie ook www.basisgroepvenray.nl.

13:00Vrienden van Piëlhazekeutels Live - Vrienden van Piëlhazekeutels Live start komende zondag stipt om 13.00 uur in de foyer van Schouwburg Venray.
Het carnavalsfestijn start elf minuten eerder dan aangekondigd vanwege het feit dat Bjorn en Mieke, die de muzikale opening verrichten, voor een ander optreden op tijd in Venlo moeten zijn. De Vrienden van Piëlhazekeutels Live, met als titel op de poster 't leukste familiematinee vur de vastelaovend, wordt na drie jaar steeds meer een begrip in het Roojse vastelaovesprogramma. Er wordt een gevarieerd programma gebonden, voor jong en oud. Kijk elders in editie van Peel en Maas voor meer informatie. De entree is gratis.

Maandag
25 februari

13:3050+ Wandelen Merselo - Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 25 februari een wandeling van tien kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust.

Donderdag
28 februari

10:00Koffie-inloop Venray - Stichting Wijkraad Centrum houdt op donderdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur de maandelijkse koffie-inloop voor de bewoners in de Borggraaf, het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray. De koffie wordt aangeboden door de wijk en Wonen Limburg. Gastspreker van 10.30 tot 11.00 uur is Annemie Coenders. Zij vertelt over haar rol als wijkverpleegkundige in het wijkteam en over valpreventie. Een vraag aan de mensen van het wijkteam? Dat kan, want ook zij zijn aanwezig.

Vrijdag
1 maart

18:30buutte gewoon lekker, buutte gewoon smulle Ysselsteyn - elk jaar organiseren wij een avond waarbij we een 4 gangen menu uitserveren met tussendoor optredens van buutreedners. Het bijzondere van de buutreedners is dat er 2 bij zijn die opgeleid zijn door onze "eigen Buutacademie". Kortom een avond met lekker eten en lekker lachen.

Zaterdag
2 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Maandag
4 maart

18:30buutte gewoon lekker, buutte gewoon smulle Ysselsteyn - maandag met de carnaval serveren wij een 3 gangen menu in combinatie met 3 buutreedners. We ontvangen de gasten om 18.30 uur, zodat wij om 19.11 beginnen met de 1e gang vervolgens de 1e buutreedner en zo verder. gewoon een hele gezellig avond.

Donderdag
7 maart

13:30Dansmatinee Venray - Dansmatinee met DJ Petra. Kom en laat de voetjes van de vloer gaan tijdens deze gezellige dansmiddag.

Zaterdag
9 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Donderdag
14 maart

20:00Held Venray - Hassen is een aimabele persoonlijkheid naar wie het prettig luisteren is" (De Volkskrant) en "Hassen blijft smaakvol, charmant en zonder verwijten" (NRC). In zijn tweede programma 'Held' bewijst Fuad met zijn bijna tastbare charme en prettige relaxtheid dat hij niet voor niets sluipenderwijs de harten van het publiek heeft gestolen.

19:30Voorlichting PrEp Venray - Stichting Coming Inn uit Venray organiseert donderdag 14 februari een voorlichting bijeenkomt over PreP, een middel ter vookoming van hiv. Deze avond word gepresenteerd door medewerkers van de GGD en PrEPnu, toegang is gratis aanmelden via aanmelden@comingin.nl

Vrijdag
15 maart

20:15Koning van de Dieren Venray - Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

Zaterdag
16 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

20:00The Billy Joel Experience Venray - Billy Joel De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen.Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger "The Pianoman" maar ook swingende rockers zoals "My life", prachtige ballads zoals "Honesty" of of lekkere Rock & Roll zoals "Only the good die young".

Zondag
17 maart

11:00Rommelmarkt SMT Oostrum Oostrum - Muziekvereniging SMT organiseert haar jaarlijkse rommelmarkt. Deze drukbezochte en gezellige rommelmarkt biedt een keur aan gebruikte goederen. Denk daarbij aan huishoudelijke artikelen, electronica, gereedschap, klein meubilair, platen cd's en dvd's, boeken enzovoorts, maar zeker ook antiek en curiosa. Er is voor ieder wat wils en de prijzen zijn heel aantrekkelijk.

Dinsdag
19 maart

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. De ene keer ingetogen en verstild, dan weer feestelijk en uitbundig. Telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Doe eens vrijblijvend mee! Kijk voor alle info op www.koorvanditmoment.nl.

Woensdag
20 maart

14:30Fotokijkmiddag Venray - Op woensdag 20 maart a.s. vindt in de zaal van Zorgcentrum Het Schuttersveld, Bergweg 2 in Venray, weer een fotokijkmiddag plaats. Van 14.30u tot 16.00u worden er historische foto's getoond en proberen we om, samen met het aanwezige publiek, deze foto's te voorzien van een correcte beschrijving. Iedereen is dan welkom om, onder het genot van een kopje koffie, de oude foto's te komen bekijken. Toegang is gratis.

Zaterdag
23 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Zondag
24 maart

14:00Cabaretshow 'Rugzak' door Robert Derksen Overloon - Een prachtig verhaal met veel humor en diepgang Robert Derksen was als side-kick bij diverse radioprogramma's te horen, als acteur meerdere keren te zien op tv, vooral ook te ervaren als cabaretier. Hij brengt een bijzonder verhaal dat hij afwisselt met prachtige en ontroerende gedichten. Kaarten vooraf te € 10,00 via info@robertderksen.nl vóór 18 maart - aan de deur € 15,00. www.robertderksen.nl www.voordeliefdegeboren.nl

Zaterdag
30 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

10:00Excursie Vak O Venray - excursie naar vak O van de Algemene Begraafplaats Boschhuizen in Venray op zaterdag 30 maart 2019 om 10.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via lgog.venray@gmail.com

Dinsdag
2 april

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Kijk voor alle info op www.koorvanditmoment.nl.

Martijn Koning komt naar de schouwburg.
Optreden The Billy Joel Experience. (foto: Lex Putman)
Eetbare paddenstoelen. (foto: H. Heijs-van der Vlist)
Fuad Hassen speelt in Venray.