'Borden weghalen in Leunen'

Leunen | Dorpsraad Leunen blijft bij een eerder besluit om verkeersborden aan de Meester de Haanstraat weg te laten halen door de gemeente Venray.

De borden werden in het verleden geplaatst om parkeeroverlast te voorkomen voor de bewoners aan de Meester de Haanstraat. Het verbod om te parkeren aan die weg werd ingesteld op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur vanwege drukte tijdens voetbal-, tennis- en korfbalwedstrijden op het aanliggende sportpark.

"Er zijn nu beduidend meer parkeerplaatsen bij het sportpark waar 50 auto's terecht kunnen", aldus vicevoorzitter Ger Litjens maandagavond tijdens de dorpsraadvergadering.

"De noodzaak om het besluit terug te draaien is er niet." Een bewoner van Leunen had aan de bel getrokken om het weghalen van de borden ongedaan te maken, vanwege overlast voor de buurtbewoners. Het bezwaar ziet de dorpsraad niet als gegrond.

"Door de nieuwe parkeermogelijkheden zien we het nut er niet van in om de borden, waarvan de meeste al zijn weggehaald, terug te plaatsen. We kunnen gemeenschapsgeld beter besteden. Wellicht komen er nog meer protesten van bewoners, maar op dit moment draaien we het eerder genomen besluit nu niet terug."

Een van de dorpsraadleden merkte lachend op dat overlast op zondagen niet meer aan de orde is tijdens voetbalwedstrijden. "Voor die drie mensen die naar Leunen komen kijken."