'St. Oda beste van gemeente Venray'

Ysselsteyn | Basisschool St. Oda uit Ysselsteyn scoort een 8,7 in het scholenonderzoek van RTL Nieuws. De basisschool scoort daarmee het hoogste cijfer van alle basisscholen in de gemeente Venray. "Dit is fantastisch", vertelt directrice Dionne Donlou. "Het is echt een cadeautje. Dat gaan we zeker vieren."

RTL heeft de eindtoetsresultaten van ruim 6000 basisscholen in Nederland geanalyseerd en zo goed en eerlijk mogelijk in kaart gebracht. De verplichte eindtoets in groep 8 levert gemiddelde scores voor de scholen op. Die scores worden ook door de Inspectie van het Onderwijs gebruikt om de kwaliteit in kaart te brengen.

Donlou is apetrots op het cijfer. "Uit het meest recente rapport van de onderwijsinspectie scoren we ook erg goed, dus het geeft wel aan dat we goed bezig zijn. Ik had niet verwacht dat het onderzoek zoveel zou losmaken." De directrice heeft ook basisschool De Lier in Merselo en Coninxhof in Venray onder haar hoede. De school in Merselo scoorde een 8,4. "Dat gaan we ook vieren. We hebben een goede bakker in Ysselsteyn, dus dat komt goed."

De scores van de overige scholen: Montessorischool Venray 8,2, De Kruudwis 7,7, De Klimboom 7,6, De Keg 7,5, De Hommel 7,5, De Krokodaris 7,5, De Bongerd 7,4, Coninxhof 6,7, St. Petrus' Banden 6,9 (alle in Venray), De Lier 8,4 (Merselo), Mariaschool 7,7 (Tienray), Sint Anna 7,7 (Blitterswijck), De Meulebeek 7,6 (Oostrum), Eigenwijs 7,4 (Oirlo), De Meent 7,2 (Leunen), De Peddepoel 7,1 (Wanssum), Laurentiushof 6,6 (Vierlingsbeek), Sint Josef 6,6 (Overloon), St. Antonius 6,6 (Maashees), Megelsheim 5,9 (Meerlo), Sint Jozef-School 5,7 (Holthees).