Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Druk

Dus de eerste Roetsj zonder Roetsj wordt de drukstbezochte Roetsj aller tijden.

Doordat de glijbaan en het zwembad worden geschrapt (wegens steeds minder roetsjers), ontstaat er volgende week zaterdag ruimte voor nog meer publiek tijdens de dertiende Vastelaovesroetsj op het Schouwburgplein.

Misschien vonden ze het nog niet druk genoeg.

'We laten het beproefde glijbaanconcept niet zomaar vallen, maar gaan met de tijd mee, zegt de organisatie. 'Er komt een virtuele glijbaan in de plaats.' Slimme manier om te communiceren dat je het beproefde glijbaanconcept laat vallen.

Het zal de pret vermoedelijk niet drukken. Ik voorspel: volgende week zaterdagmiddag om 16.11 uur is het op het Schouwburgplein in Venray drukker dan ooit. Drukker dan elke markt, elke jaarmarkt, elke kermis, elke intocht van Sint of de Avondvierdaagse. Drukker nog dan tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Zomerkanjer (acht miljoen, negen Schutsboombewoners) op zaterdag 2 september 2006.

Voor zaterdag 2 maart 2019 voorspelt mijn weer-app in Venray een stralend zonnetje en (hoe toepasselijk) elf graden. Staan we daar met z'n allen in ons te warme pak, ingeklemd tussen vrienden en onbekenden, dromend van een frisse duik.