Tekst en uitleg Wonen Limburg


VENRAY | VVD en SP vinden elkaar als het gaat om de onduidelijke prestatie-afspraken van de gemeente Venray met woningcorporatie Wonen Limburg. De twee kregen tijdens de commissievergadering van dinsdag de andere fracties zover Wonen Limburg hierover in een extra overleg tekst en uitleg te laten geven.

Bas Künen (VVD) en Jan Hendriks (SP) waren duidelijk over die in hun ogen vage afspraken. Künen: "De bedoelingen zullen goed zijn, maar het is weinig concreet. De stukken zijn al ondertekend. Moeten we dit voor kennisgeving aannemen of kunnen we Wonen Limburg nog aansturen? Hoe goed doet Wonen Limburg het eigenlijk in Venray? Hendriks: "Wat voor afspraken er ook liggen, in elk geval weinig prestatieafspraken. Dat gemeente en Wonen Limburg vertrouwen in elkaar hebben, dat weten we wel. Ik lees vooral nietszeggende woorden."
Bram Jeurissen (CDA) uitte twijfels bij een debat met Wonen Limburg. Hij denkt dat het weinig zal opleveren. "Ze zijn getraind in beantwoording van vragen." Hendriks hielp Jeurissen uit zijn droom: "Ik ben zo getraind vragen te stellen dat ze wel moeten antwoorden."