Bedrijven zetten deuren open

Venray | Op zondag 14 april vindt in de regio Venray de bedrijvenronde plaats. Alle geïnteresseerden kunnen op die dag verschillende bedrijven bezoeken, die hun deuren die dag wagenwijd openzetten.

De bedrijvenronde is een initiatief van de Junior Kamer Venray (JKV), een netwerkgroep voor wonenden en werkenden tot veertig jaar in de gemeente Venray. Eén van de leden van die groep, Marlies Janssen, legt uit waarom juist zíj dit organiseren: "Wij organiseren fundraise-evenementen en met de opbrengst daarvan willen we iets terugdoen voor de omgeving waarin we wonen en werken. Het is eigenlijk een collectieve open dag, waarbij wij voor de promotie en reclame zorgen en de bedrijven hun deuren openzetten", zet Janssen het concept direct duidelijk neer. "Het is de bedoeling dat de bedrijven laten zien wat ze doen en anderzijds kunnen we aan het publiek laten zien wat voor mooie bedrijven Venray en omgeving heeft." De bedrijvenronde is niet alleen interessant voor volwassenen; het hele gezin kan op 14 april de fiets op en de regio in. Janssen: "We proberen bedrijven te triggeren om ook iets te doen waar kinderen wat aan hebben. Zo spreken we een breed publiek aan."

De bedrijvenronde vorig jaar

De dag start om 10.00 uur met een opening bij een van de deelnemende bedrijven. Waar dat gebeurt, is nog niet bekend. Vervolgens heeft het Venrayse publiek tot 16.00 uur de tijd om de bedrijven te bezoeken. Jaymie van Rhee, ook lid van de JKV: "Vorig jaar waren er vijf bedrijven die zich aanmeldden. Omdat het toen de eerste editie was, zijn we dit jaar meer in kunnen gaan op de handvatten die vanuit toen toegereikt zijn." Dit jaar zijn er al acht bedrijven die meedoen, te weten Inther, Aandachttrekkers, Martin Cuypers, Goemans uitvaartzorg, fysiotherapie Buitenlust, Hout en Vorm, Elektro van Goch en de gemeente Venray. Afhankelijk van het aantal fte dat een bedrijf heeft, dragen de bedrijven een bepaald bedrag bij dat naar het goede doel gaat.

Nieuw dit jaar is dat de bedrijvenronde in het teken staat van een thema: vitaliteit. Janssen: "We hebben dit jaar de samenwerking gezocht met de Gezondste Regio 2025, een initiatief vanuit Horst dat ze graag breder uitdragen. Met het thema vitaliteit willen we dat bedrijven laten zien in welk opzicht zij vitaal zijn." Niet in de laatste plaats is de bedrijvenronde interessant voor werkzoekenden. Van Rhee haalt een mooi voorbeeld van vorig jaar aan: "Ik stond toen bij Vincent van Gogh. Daar kwamen veel studenten, met wie ook een vervolggesprek is ingepland. We hebben ook tegenover bedrijven aangegeven dat mensen die op zoek zijn naar een andere baan langs kunnen komen." Naast de activiteiten op de dag zelf vindt er vooraf ook een netwerkborrel plaats. Janssen: "Als we er tien halen, denk ik dat dat een mooi aantal is." Bedrijven kunnen zich tot en met 1 maart aanmelden via een e-mail naar info@jkvenray.nl of op de website: www.bedrijvenrondevenray.nl.