Eerste hulp bij DigiD

Venray | Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, houdt BiblioNu de cursus Werken met de digitale overheid. De deelnemers leren hoe zij een DigiD moeten aanvragen en veilig kunnen gebruiken. Misschien hebt u al een DigiD, maar heeft iemand anders dat voor u aangemaakt. De cursus maakt duidelijk hoe aanvragen in zijn werk gaat en wat te doen als je je wachtwoord kwijt bent.

Er worden diverse websites van de overheid bekeken waaronder die van de gemeente, de Belastingdienst en Mijn Overheid. Het is belangrijk dat deelnemers al enige kennis hebben van de computer en het internet en dat zij de Nederlandse taal goed beheersen. "De laagdrempeligheid en de afwisseling vond ik heel erg leuk", aldus een van de voorgaande cursisten. "Behalve leerzaam was het ook nog eens gezellig en ik heb geen knoppenangst meer". De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en Venray die kunnen omgaan met een computer. De cursus is gratis er wordt alleen een vergoeding voor het cursusboek gevraagd.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op de donderdagen 7, 14, 21 maart en 4 april in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. Aanvang 9.30 uur. Meer informatie en aanmelden via e-mail info@biblionu.nl of bel naar (077)3982339 (Bibliotheek Horst) of (0478)581970 Bibliotheek Venray.