Oranje Wit blijft winnen

Melderslo-Oranje Wit 13-14 (5-9). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (6x), Maureen Drabbels (3x), Jessica Klaassens en Janne Gellings (beiden 2x) en Dionne Drabbels.

Melderselo | De korfbalsters van Oranje Wit zegevierden in de hoofdklasse in en tegen Melderslo met het kleinst mogelijke verschil: 13-14. De allereerste aanval was meteen raak bij de gasten. Van afstand bracht Oranje Wit de 0-1 op het scorebord. Melderslo trok de stand echter snel weer gelijk. Na de 2-2 kon Oranje Wit een gat slaan van twee doelpunten: 2-4. De voorsprong werd lange tijd gekoesterd en in de slotfase van de eerste helft zelfs verdubbeld naar vier treffers: 5-9. In de tweede helft hield Oranje Wit lange tijd een marge van vier. In de slotminuten kwam de thuisploeg door drie treffers op rij gevaarlijk terug. Met nog zeventien seconden op de klok bracht Melderslo de stand op 13-14. Oranje Wit speelde die tijd geroutineerd uit in het aanvalsvak en nam beide punten mee naar huis. De Leunse korfbalsters blijven door de zege tweede in de hoofdklasse met drie punten achterstand op koploper Stormvogels. Na het carnaval speelt Oranje Wit de eerstvolgende wedstrijd op zondag 10 maar in sporthal De Wetteling tegen Heumen.