Mat-training bij Vincent van Gogh

Venray | Vaak vragen familieleden of andere naasten van mensen met psychische (of verslavings)problemen zich af wat ze wel of niet met hun zieke familielid kunnen bespreken, hoe ze zelf overeind kunnen blijven of wat ze van de hulpverlening verwachten.

Om op dit soort vragen een antwoord te geven is door psychiaters, psychologen en onderwijskundigen in samenwerking met familie en cliënten de Mat-training ontwikkeld. De effectiviteit hiervan is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond. De naaste wordt door deze training versterkt zodat hij een veilige en effectieve samenwerking op kan bouwen met het zieke familielid, maar ook met de hulpverlening en andere mensen binnen het gezin. Op 20 maart start Vincent van Gogh Venray om 18.00 uur met een praktische Mat-training aan de Plataanstraat 5 in Venray. De deelnemers leren nieuwe vaardigheden voor de omgang met de naaste. In de eerste zeven bijeenkomsten worden praktijksituaties geoefend; nieuwe vaardigheden zoals aanspreken, actief luisteren en grenzen aangegeven. In de laatste drie bijeenkomsten wordt de techniek van motiverende gespreksvoering aangeleerd.

Geïnteresseerd of meer informatie? Neem dan contact op met Preventie Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid via e-mail preventie@vvgi.nl of telefoon 06-53874035, www.vvgi.nl/preventie Voorafgaand aan de cursus is er een kennismakingsgesprek.