Nipte winst volleyballers

Hovoc 5-ActiveRooy 2-3. Setstanden: 25-19, 16-25, 30-28, 16-25 en 13-15.

Horst | De volleyballers van ActiveRooy wonnen in de derde klasse H nipt het uitduel tegen Hovoc 5: 2-3. In de eerste set kwam ActiveRooy niet uit de verf. De passers kregen de service van de Horstenaren maar niet onder controle. De ballen vlogen alle kanten op. De Venraynaren kregen maar geen grip op hun eigen spel en de lange aanvallers van Hovoc. Om blokkerend meer vermogen in te brengen verruilde Toon Wijnen de bank weer met zijn inmiddels vertrouwde spelverdelerspositie. Halverwege de set wist ActiveRooy zich te herpakken, maar dit was te laat om setverlies met 25-19 te voorkomen.

De stijgende lijn van de eerste set werd doorgezet in de tweede. Hoewel er geen sprake was van aanvallend venijn, voorkwam goed verdedigend werk dat Hovoc tot scoren kwam. Kan het niet hard, dan maar slim. Met veel prikballen werd de tweede set relatief eenvoudig met 16-25 in Venrays voordeel beslist. Met het oog op het kampioenschap moest er toch een schepje bovenop. Maar het jonge team uit Horst bleek toch een taaie tegenstander. Er moest flink gevochten worden om ieder punt. De pass liet het team deze set opnieuw teveel in de steek. Te vaak moest de bal gemakkelijk over het net worden gespeeld, waar de thuisploeg dankbaar gebruik van maakte. Dat ActiveRooy dit seizoen ook met matig spel nog lastig te kloppen is, bleek uit de uitslag van deze set; 30-28. Pijnlijk verlies voor de aspirant kampioen die zelf twee setpoints om zeep wist te helpen. In de vierde set kreeg ActiveRooy weer grip op het eigen spel. Waar een set eerder geknokt en geworsteld werd om setverlies te voorkomen, wonnen de gasten nu gemakkelijk met 16-25. In de vijfde set bracht Hovoc weer de sterkste opstelling binnen de lijnen. De Horster aanvalskracht kreeg weer een flinke impuls en de thuisploeg kwam op een 8-5 voorsprong. Na de verplichte wissel van veldhelft wist ActiveRooy het initiatief naar zich toe te trekken. Nog steeds niet met fantastisch volleybal, maar met voldoende overtuigingskracht trokken de Venraynaren de winst met 13-15 naar zich toe.

Op dinsdag 26 februari speelt ActiveRooy thuis tegen Tupos 3, aanvang 19.30 uur.