Afbeelding
Foto:

Meer aandacht voor Maaslijn

Venray | Onlangs werd door ROC-studenten al een grootschalige petitie opgezet om de problemen op de Maaslijn aan het licht te brengen. Afgelopen zondag was er een nieuwe actie, georganiseerd door Lotte Demarteau (foto beneden).

Demarteau is woonachtig in Venray en voorzitter van de Jonge Socialisten in de regio Arnhem-Nijmegen. Dat is een Nederlandse politieke jongerenorganisatie die is verbonden aan de PvdA. Zij hoort veelvuldig over de problemen die vrienden en familie van haar dagelijks ondervinden op het traject van Venlo naar Nijmegen, dat ook langs station Venray leidt.

Het bracht haar op het idee om een fietstocht te organiseren van het station in Venray naar het station in Nijmegen. PvdA-partijlid Lodewijk Asscher fietste het stuk van Cuijk naar Mook mee. Hij deelde een tandem met Demarteau.

PvdA-leider Lodewijk Asscher fietste ook mee

"Ik heb hem uitgelegd waarom ik de actie organiseerde en heb hem de problematiek uitgelegd", vertelt de initiatiefneemster. "Hij heeft gezegd dat hij er iets mee ging doen. Ik blijf de komende maanden in de gaten houden of er iets gebeurt." Demarteau probeert, overduidelijk niet als enige, iets te doen aan de slechte dienstverlening op de Maaslijn. Treinen komen meer dan eens te laat of zelfs helemaal niet. De Venrayse gaat in Den Bosch naar school en kan er zodoende voor kiezen om via Nijmegen of Eindhoven te reizen. Dat is geen lastige: steevast kiest ze voor de route richting Brabant. "Via Nijmegen gaat er ieder kwartier een trein, dus daardoor zou ik iets sneller kunnen zijn. Als ik via Eindhoven reis, is dat betrouwbaarder. Mijn moeder werkt in Nijmegen, zij heeft bijna elke dag vertraging. Met name in de ochtend is dat erg, omdat dan gewoon de colleges starten. Je wilt dan helemaal niet te laat komen."

En dus vertrokken de jonge socialisten zondagochtend op de fiets richting Nijmegen, onder het motto dat je op die manier soms nog sneller bent dan met de trein. Demarteau kijkt dan ook met een goed gevoel terug. "Het ging eigenlijk helemaal goed. Het weer zat mee en iedereen was vrolijk. De sfeer zat er goed in." De actie heeft volgens haar in ieder geval veel aandacht opgeleverd. Demarteau: "Je ziet hoe groot de problemen zijn. Ik wilde zelf mijn steentje bijdragen in de hoop dat het wordt opgelost. We hebben vanuit onze organisatie (de Jonge Socialisten, red.) veel ondersteuning gekregen bij het organiseren van deze actie."

Afbeelding