Manual was een maatje te groot voor naaste concurrent BFC 3.
Manual was een maatje te groot voor naaste concurrent BFC 3. Foto: Jolijn van Goch

Prima mix jong en oud

Manual-BFC 3 23-13 (13-7). Doelpunten Manual: Paul Stroy (5x), Ruben Albers (4x), Okke Boon en Niek Bastiaans (beiden 3x), Jan Vorstenbos, Maarten Lucassen en Jochem Duisters (allen 2x), Bennie Beekers en Mel Aelmans.

Venray | De titel in de tweede klasse lonkt voor de handballers van Manual. In eigen huis won de Venrayse ploeg zaterdagavond met grote cijfers van naaste concurrent BFC 3: 23-12. Komend weekend kan Manual het seizoen bekronen met het kampioenschap in de uitwedstrijd tegen BDC'90.

Door Henk Lammen

Afgelopen zaterdag zette Manual in sporthal De Wetteling een grote stap richting de titel. Tegen de nummer drie van de ranglijst ging de thuisploeg voortvarend van start en bouwde een aantal doelpunten voorsprong op. Via enkele fraaie combinaties wisten de Venrayse handballers cirkelloper Maarten Lucassen op maat te bedienen die tweemaal doel trof. Manual speelde snel en overrompelde de gasten, maar struikelde ook meerdere malen door slordigheidsfoutjes. Via enkele snelle tegenaanvallen wisten Paul Stroy en Ruben Albers de doelman van BFC 3 te verschalken en de voorsprong verder uit te breiden. Verdedigend stond de Venrayse ploeg als een huis. In de opbouwposities kregen de gasten nauwelijks de kans om doeltreffend uit te halen. Met de betrouwbare sluitposten Noud Janssen en Bennie Beekers ging de thuisploeg met een voordelige marge van zes doelpunten rusten: 13-7. In de tweede had Manual opstartproblemen. De scherpte van de eerste helft nam af, desondanks bleven de Venrayse handballers regelmatig scoren en kwam de zege geen moment in gevaar. Met elf doelpunten verschil trok Manual het duel over de streep. Speler Jan Vorstenbos was na afloop tevreden over het spel. "Een leuk potje", glunderde de 24-jarige handballer. "En we hebben absoluut verdiend gewonnen." Nu de titel voor het grijpen ligt, beseft Vorstenbos pas wat voor prestatie de handballers dit seizoen leveren. "Dit hadden we als promovendus niet durven dromen. Voor het seizoen hadden we een plekje in de middenmoot in gedachten. Nu kunnen we gewoon kampioen worden."

Komend weekend gaat Manual op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst, BDC'90. Manual heeft met nog twee duels voor de boeg 24 punten uit 13 duels, BDC'90 18 punten uit 12 duels. Manual heeft in het duel met BDC'90 aan een punt voldoende om de kampioensvlag te kunnen hijsen en in twee seizoenen tijd van de derde naar de eerste klasse te promoveren. Een prestatie van het collectief, aldus Vorstenbos. "We hebben een prima mix van jong en oud. Vanuit de jeugd is er een prima aanwas gekomen met jonge, snelle spelers. Samen met de ervaren spelers is dit een uitstekende combinatie. Sinds lange tijd hebben we bij Manual ook weer twee mannenteams. Voor de club is dat enorm positief. Er wordt door iedereen keihard gewerkt, de discipline is aangehaald en alles gaat een tandje hoger. Dat vertaalt zich in de huidige prestaties." Het duel in sporthal Strijthagen in Landgraaf begint zondag 24 februari om 16.00 uur. Vorstenbos: "We hebben er keihard voor gewerkt. Met heel veel vertrouwen gaan we dan ook naar Landgraaf om de volle winst te pakken. Dit geven we niet meer uit handen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding