Spektakel bij koploper SSS'18

SSS'18-Berghem Sport 6-3 (3-3). 9. Bas Joosten 1-0, 12. Ken Wijenberg 2-0, 14. Willem Kuenen (e.d.) 2-1, 22. Donny van Herpen 2-3, 37. Stef van de Broek 2-3, 43. Koen Voesten 3-3, 52. Koen Verlinden 4-3, 71. Bas Joosten 5-3, 90. Frank Hendriks 6-3.

Overloon | Er staat geen rem op SSS'18. De Overloners wonnen zondagmiddag voor de derde keer op rij (6-3 tegen Berghem Sport) en verstevigden de koppositie in de tweede klasse H.

De laatste nederlaag van SSS'18 dateert inmiddels van 20 oktober 2018, toen het nog herfst was en Halloween voor de deur stond. Ook Berghem Sport kon zondagmiddag geen einde maken aan de ongeslagen status van SSS'18. Na een kwartier leek de thuisploeg al op rozen te zitten, toen Bas Joosten (uit een penalty) en Ken Wijenberg al snel voor een 2-0 tussenstand zorgden. Een ongelukkig eigen doelpunt van de Overloonse back Willem Kuenen hielp Berghem Sport onbedoeld in het zadel, waarna de gasten beter in hun spel kwamen. Na ruim twintig minuten was het de spits van Berghem Sport, Donny van Herpen, die voor de gelijkmaker zorgde: 2-2. Stef van de Broek bekroonde de comeback van de Brabantse gasten vervolgens door de 2-3 aan te tekenen. Koen Voesten stelde echter voor rust met een geplaatste kopbal orde op zaken: 3-3. Met zes goals was er dus meer dan voldoende te beleven voor de rust.

Na de theepauze was er nog maar één ploeg die scoorde: SSS. Dat deed het allereerst in de persoon van Koen Verlinden, die de geelzwarten met een onhoudbaar schot opnieuw op voorsprong zette. Verlinden bleef vervolgens een plaaggeest voor de verdediging van Berghem Sport. Hij speelde zich twintig minuten voor tijd listig vrij en gaf de bal op Bas Joosten, die oog in oog met de Berghemse goalie koel bleef: 5-3. De gasten persten er nog een offensief uit, maar het was SSS dat scoorde. Joosten wist Frank Hendriks te bereiken; hij zette met een intikker de 6-3 eindstand op het scorebord. SSS-trainer Ruud Vermeer: "Na de 2-0 nam Berghem Sport het over en vond ik hen tot aan de rust de betere ploeg. Wij stonden verdedigend niet goed genoeg. We hadden geluk dat het na de 2-3 niet ook nog 2-4 werd. Na rust stond het beter en hebben we uiteindelijk terecht gewonnen."

Door de zege kan SSS de tweede periodetitel bijna niet meer ontgaan. De ploeg staat riant aan kop, maar kan door wat afgelastingen links en rechts nog wel ingehaald worden.