Groenstroken leveren geld op

VENRAY | Het nog lopende project van de verkoop van groen- en reststroken heeft de gemeente Venray in de periode van november 2015 tot en met mei 2016 bijna 111.000 euro opgeleverd.

Het gaat hierbij om een oppervlakte van 2466 vierkante meter verdeeld over 39 stroken. De totale opbrengst was bijna 184.000 euro. Het bureau BMC, dat het project in opdracht van de gemeente Venray uitvoerde, mocht zo'n 73.000 euro in de portemonnee steken. Na mei 2016 trok BMC zich volgens afspraak terug uit het project, maar de gemeente Venray is door blijven gaan met de verkoop van de gronden.

Het kan ook zijn dat de gebruiker van dergelijke stroken die niet wil aankopen. In dat geval vordert de gemeente de grond terug. Dat verloopt niet altijd even soepel, blijkt uit antwoorden op vragen die de gemeente van Venray Lokaal kreeg voorgelegd.
In eerste instantie wil de gemeente de stroken terugvorderen met het sturen van brieven. Een gang naar de rechter wordt bij weigeren van medewerking niet uitgesloten.

De gemeente ontving 123 meldingen van gebruikers van gemeentelijke gronden. Ze gaven aan door verjaring daar automatisch eigenaar van te zijn geworden. In 75 gevallen ging de gemeente Venray daar (deels) in mee.