Afbeelding
Foto:

Sportief wandelen met Join2Walk

Venray | Karin Janssen startte op 1 oktober met Join2Walk. Wandelen is haar grote passie en inmiddels heeft ze haar enthousiasme overgedragen aan andere sportievelingen. Ook Marij Drissen in is enthousiast over het sportief wandelen. Als deelneemster van het eerste uur kijkt ze uit naar de wandelingen van Join2Walk. "Ik vind het heerlijk. Drie keer per week loop ik één uur mee. Het is fantastisch om in de buitenlucht te zijn."


Marij woont pas sinds april 2018 in Venray en via een artikel in nieuwsblad Peel en Maas werd ze op de hoogte gebracht van Join2Walk. "Voor mij is het ook ideaal om de omgeving te leren kennen. De routes die we als groep lopen, zijn erg gevarieerd", vertelt Marij. "Daarnaast is er ruimte voor een goed gesprek. Dus ook voor mijn sociale contacten in de regio is het erg goed."

In het begin was het best even aanpoten voor Marij. "De wandelingen gaan in een goed tempo. Daar moest ik wel even aan wennen. Tijdens de wandelingen wijst Karin je onder meer op je loophouding en onderweg hebben we ook oefeningen om de spieren aan het werk te zetten. Mijn uithoudingsvermogen is aanzienlijk beter geworden. Ik kan het iedereen aanraden om mee te lopen." Volgens Marijis het de ideale activiteit om in beweging te blijven en het risico op blessures is erg laag. "We doen het echt samen. Iedereen kan deelnemen aan de wandelingen van Join2Walk. Daarnaast is de buitenlucht natuurlijk goed voor je longen en gezondheid."

Sportief wandelen is volgens Karin Janssen dan ook erg belangrijk om fit te blijven. Toch zijn er ook andere redenen om voor Join2Walk te kiezen. "Ik zie veel mensen alleen wandelen en dat kan in mijn ogen anders. Het sociale aspect is bij Join2Walk ook belangrijk." Karin is woonachtig in Oostrum en ze werkt al jarenlang als orthopedie-consulent in ziekenhuis VieCuri. "Daarnaast heb ik 25 jaar hobbymatig lesgegeven in aerobic/step en na verloop van tijd werd ik zumba-instructrice. In die tijd ben ik ook begonnen met sportief wandelen."

Karin heeft dankzij haar ervaring als sportinstructrice veel geleerd over de intensiteit en lesopbouw. Zo heeft ze haar lessen voor Join2Walk ook ingedeeld. De les begint dan ook met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna wordt er een stuk stevig doorgewandeld met enkele tempowisselingen en spierversterkende oefeningen. Als afsluiter vindt de coolingdown plaats.

De wandelingen vinden allemaal plaats in de omgeving van Venray. Via een bericht op Whatsapp of per email worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de wandelroutes. Meer informatie en inschrijven via www.join2walk.nl of 06-31213820. Er is inmiddels een tweede wandelgroep gestart in de avonduren.