Frank Gielens (rechts) verliest het duel van een speler van Sporting ST.
Frank Gielens (rechts) verliest het duel van een speler van Sporting ST. Foto: Jolijn van Goch

Weijs schiet met scherp

Leunen-Sporting ST 3-0 (2-0). 13. Thomas Weijs 1-0, 34. Thomas Weijs 2-0, 58. Thomas Weijs 3-0.

Leunen: Tim Jacobs; Stefan Jacobs, Lenssen, Riensema, Gielens (76. Oudenhoven); Nelissen, van Ool, Beelen; Claessens (55. Tastan), Pim Weijs (70. Vullings), Thomas Weijs.

Sporting ST: Willems; Van Well, Van Rijswick, Miltenburg, Kusters; Beurskens (80. Thielen), Janssen, Gerrits; Goldschmidt (75. Van Mierlo), Kerstjens, Smits.

Leunen | Thomas Weijs scoorde tot aan afgelopen zondagmiddag vier keer. In het duel met Sporting ST kwamen er daar drie bij. Zijn ploeg Leunen won door een onvervalste hattrick van de aanvaller met 3-0 van Sporting ST.

Geheel in lijn met het prachtige lenteweer heerste er voorafgaand aan het duel met Sporting ST ook in de bestuurskamer van Leunen een optimistische stemming. Gespreksonderwerp was het binnenhalen van Freek Thoone als trainer voor volgend seizoen. De conclusie luidde al vrij snel dat het voor beide partijen een prima deal was. De huidige oefenmeester, Vincent van Sambeek, vertrekt aan het einde van het seizoen en keert terug bij Olympia'18. Hij gaat daar jeugdtrainers begeleiden en, wanneer nodig, zelf trainingen geven.

De kans dat Thoone zijn avontuur bij Leunen in de vijfde klasse start lijkt groot. Het elftal staat eigenlijk al het gehele seizoen in de middenmoot en de bovenste plekken zijn weggelegd voor VOS, SV United, Lottum en Grashoek. "Het zou inderdaad een stunt zijn als we de nacompetitie halen", zegt Van Sambeek na het duel met Sporting. "Ik verwacht het niet, maar je weet het nooit."

De trainer had ongetwijfeld ook niet voorspeld dat Weijs er drie zou maken. In de openingsfase ging het spel op en neer. Na een klein kwartier spelen was het Weijs die een aanval over rechts doeltreffend afrondde in de lange hoek: 1-0. Ruim vijf minuten later had Weijs zijn tweede kunnen maken, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit.

'Bij de senioren heb ik nog nooit een hattrick gemaakt'

Na een klein half uur spelen verdubbelde de aanvaller de voorsprong alsnog. Oog in oog met Sporting-doelman Bram Willems faalde Weijs niet: 2-0. Ook na rust was Weijs de grote plaaggeest van de Sporting-verdediging. De aanvaller maakte na een klein uur spelen de derde van de middag. "Klasse aanval", zo oordeelde Van Sambeek langs de lijn. Weijs liet het vervolgens na om er nóg meer te maken, waardoor het duel in 3-0 eindigde. Hij zorgde met zijn drie goals naar eigen zeggen voor een unicum: "Bij de senioren heb ik nog nooit een hattrick gemaakt. Deze was wel lekker. We speelden als team eigenlijk helemaal niet zo goed. In de tweede helft klapten we er wel wat meer op en pakten we het als team goed aan. Na de 3-0 zakten we een beetje weg. Dat was onnodig maar het kon, laten we het daar op houden." Vanzelfsprekend was Van Sambeek blij met de prestatie van Weijs: "In de tweede helft zag ik de Thomas Weijs die ik op trainingen ook zie: helemaal vrij in zijn hoofd. Ik heb tegen hem gezegd dat hij van mij niet meer mag verdedigen." De trainer genoot na rust: "De eerste helft was redelijk, de eerste twintig minuten van de tweede helft vond ik echt goed. Toen had je de 4-0 ook moeten maken."