Afbeelding
Foto:

Gouden Keaver voor Jeu Janssen

Holthees-Smakt| Tijdens de dorpsraadvergadering van 11 februari hebben alle aanwezige vertegenwoordigers van de verenigingen van Holthees en Smakt unaniem Jeu Janssen uit Holthees voorgedragen om te worden onderscheiden met de Gouden Keaver.

Jeu Janssen is, na Jeanne Gooren en Pius van Loon, de derde persoon aan wie deze grensoverschrijdende orde van verdienste wordt toegekend. Jeu Janssen is op 17-9-1930 geboren in Oostrum en in 1961 naar de Vliegenberg in Holthees verhuisd om daar samen met Mie een bedrijf en, niet veel later, een gezin te stichten.

Varkens, koeien, kippen en wat loonwerk zorgden voor brood op de plank, en al snel werden Hans, Ria en Eric geboren. De kinderen werd het verenigingsleven met de paplepel ingegeven, want Jeu Janssen heeft heel wat verenigingen gesteund of zelfs mee opgericht. De drumband Limbra '69 werd mede door Jeu opgericht en 23 jaar lang met hart en ziel door hem bestuurd.

Vijftien jaar lang zat Jeu bij de carnavalsvereniging, maar ook zat hij in het bestuur van de voetbalclub waar ook het lijnentrekken (kriete), de velden beregenen en het gras maaien tot zijn takenpakket behoorde.

Hij is nu nog steeds actief bij de maandagochtendvrijwilligers op sportpark De Halt. Hij zat ook in beide kerkbesturen; acht jaar bij de Mariakapel in Holthees en acht jaar bij de St. Jozefkerk in Smakt en Jeu Janssen is bovendien nog steeds vrijwilliger op het kerkhof in Smakt.

Bij de toneelclub bouwde hij de decors en speelde zijn vrouw Mie menige mooie rol. Voor zijn verdiensten werd hij op 25-02-2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zijn kinderen en kleinkinderen uit hetzelfde hout zijn gesneden, is voor Holthees en Smakt dan ook een zegen en een garantie dat ook de komende jaren alle verenigingen vooruit kunnen kijken.

Op 2 maart om 19.00 uur wordt de Gouden Keaver in de St. Jozefkerk in Smakt aan Jeu Janssen uitgereikt. Iedereen die Jeu Janssen een warm hart toedraagt, is hierbij van harte welkom.