Fysieke strijd werd in het duel tussen Venray en Heeze bij vlagen niet geschuwd. Foto: Jolijn van Goch

Venray blijft in subtop (video)

Venray-RKSV Heeze 4-0 (1-0). 37. Jesse Rommen 1-0, 72. Robert Willemse 2-0, 80. Stan Kersten 3-0, 87. Stan Kersten 4-0.

Venray: Decker; Cornelissen, Wismans, Lenders (40. Bram Kersten), Cornelissen ; Brinkman, Pelzer (56. Stan Kersten), Rommen, Vievermans, Willemse (83. Kleuskens), Shala.

Door Alvaro Langenhuizen

Venray | Op zondag 17 februari stond voor Venray in de eerste klasse de thuiswedstrijd tegen RKSV Heeze op het programma. Venray won vorige week van Bekkerveld en hoopte die zege een goed vervolg te kunnen geven.

Scherp begin

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden clubmensen Hans Hendrikx, Jan Jeucken en Andres Naranjo. Venray begon prima aan het duel. Al na negen minuten werd het eerste gevaar gesticht, toen Bram Vievermans een hoekschop mocht nemen. Tot ieders verbazing belandde de bal bijna in het doel, maar Heeze-doelman Vincent Jansen wist de bal nog te keren. In de 37e minuut van het duel breekt Venray de score open. Stijn Brinkman speelt de bal in de voeten van Jesse Rommen. Hij draait weg bij zijn directe tegenstander en schiet de bal linksonder in de hoek: 1-0. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig noemenswaardigs.

Venray loopt na rust uit

De gasten uit Heeze kwamen na rust sterker uit de kleedkamer, maar na ruim een uur spelen kreeg Venray de eerste kans na de rust. Stijn Brinkman gaf een lange bal op Armend Shala, die de bal perfect aannam en zelf schoot. Shala zag daarbij de vrijstaande Bram Vievermans over het hoofd. Venray bleef daarna aandringen en ruim een kwartier voor tijd was het raak. Een vrije trap van Vievermans kwam terecht op het hoofd van Robert Willemse, die de bal in de verre hoek kopte: 2-0. De drie punten leken daarmee in Venray te blijven. Tien minuten voor het einde was dat zeker. Vievermans kwam door over rechts en gaf een lage voorzet op de meegelopen Kersten, die op de rand van het strafschopgebied stond. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het doel: 3-0. Er kwam uiteindelijk nog één doelpunt bij. Drie minuten voor tijd kreeg Armend Shala de bal op de rechterflank. Hij ging buitenom voorbij zijn directe tegenstander en gaf vervolgens de voorzet op de inlopende Kersten. Die maakte zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Robert Willemse begon zoals gezegd als gelegenheidsspits, maar na de noodgedwongen wissel van Sander Lenders zakte hij weer terug naar zijn eigen positie achterin: "De trainer wilde voorin wat meer duelkracht, zodat we ook op een ander plan konden overschakelen", verklaart Willemse zijn positie. "Het beviel op zich wel goed, maar het was wel even onwennig." Over de wedstrijd: "De eerste helft was eigenlijk matig van onze kant. Heeze zakte in, wij hadden moeite om daar doorheen te voetballen. Na de 1-0 verbeterde het spel niet echt. Na rust kwamen we meer in ons spel en op een gegeven moment viel de 2-0. Zij moesten toen risico nemen wij liepen uiteindelijk uit naar 4-0."

Venray handhaaft zich met deze overwinning in de subtop. Volgende week volgt er opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen directe concurrent ZSV, dat tweede staat op de ranglijst.

Frank Decker stopt bij Venray

Venray | Venray-doelman Frank Decker stopt over drie duels in het eerste elftal van Venray. Decker is benaderd om een horecazaak in Venlo over te nemen en wil die kans niet laten liggen. "Ik had twee dromen: profkeeper worden of een eigen zaak beginnen. Die laatste kans kwam nu voorbij."

Trainer Frans Koenen moet noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe eerste keeper. Koenen: "In principe wordt dat Sam Stiphout. Onze andere keeper, Dirk van Enckevort, is onlangs ook gestopt. Op dit moment houden we een keeper over en dat is Sam."