In Mariakapel

Holthees | Margriet Sjoerdsma staat op zondag 24 februari op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees.

Aan dit optreden in de Mariakapel gingen in het afgelopen seizoen 80 optredens met maar liefst 10.000 bezoekers vooraf. Met haar A Tribute to Eva Cassidy veroverde Sjoerdsma Nederland.

Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw.

In de pers kreeg zij vier sterren en werd zij beschreven 'als een zangeres van wereldniveau'.

In dit concert keert Sjoerdsma terug richting theaters met de mooiste liedjes uit de jaren '80 en '90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano.

Ode aan de grote songwriters van de jaren 80 en 90

Ze treedt dit keer op met pianovirtuoos Egbert Derix. Derix won in het verleden verschillende prestigieuze prijzen voor zijn composities en pianospel. Zij brengen samen een ode aan de grote songwriters van de jaren 80 en 90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze voorstelling samen een aantal nieuwe songs.

Het concert in de Mariakapel begint om 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via de website www.mariakapel.nl of telefonisch te bestellen via telefoon (0478)636948, 06-16170433.