Afbeelding
Foto:

Plakdrager Wiendbuul

Wanssum | De 41ste Wiendbuuleplak isuitgereikt aan Math Janssen.

Math Janssen zette heeft zich met name in bij VV Wanssum, nu SV United, waar hij al ruim 47 jaar lang vrijwilliger is. Hij was onder andere scheidsrechter, leider van het eerste team en bestuurslid. Tegenwoordig zorgt hij voor het nette ontvangst van de scheidsrechter als het eerste elftal thuis voetbalt. Math Janssen stond niet alleen klaar voor de voetbalclub, maar ook voor carnavalsvereniging de Wiendbuul. Hij was acht jaar lid van de raad van elf en in 1971 werd hij uitgeroepen tot prins Math II. Math Janssen draagt ook de kinderen en dieren een warm hart toe. Dat blijkt vooral uit het werk dat hij ondertussen al bijna 30 jaar doet voor de dierenwei op het trapveldje. Hij heeft heeft vanaf het begin de rol als regelaar en verzorger. Samen met een groep vrijwilligers zorgt hij ervoor dat de dieren er netjes bij lopen en dat ook de wei en de stal verzorgd worden.

Ook binnen de KBO draagt Math Janssen zijn steentje bij op verschillende fronten. Hij is secretaris van de biljartafdeling binnen de KBO en zet hij al jaren de jaarlijks terugkerende autorit uit. Bij de KBO-plantsoenendienst is hij niet alleen actief bezig, maar verzorgt hij ook achter de schermen de personele bezetting.

Verder brengt Math Janssen ieder jaar Sinterklaas naar de basisschool en tijdens de intocht staat hij paraat met een mooie auto, voor het geval het te slecht weer is. Hij is tevens kadewacht vanaf de oprichting in de jaren 90 en hij verzorgt het kapelletje bij de kooi. Hij zamelde bovendien geld in voor het goede doel (Nias) en hij organiseerde de huldiging van zwemkamppioen John Wijers. Hebben ze bij het zwembad nog iemand nodig bij het snoeiwerk, ook dan kunnen ze Math Janssen bellen.

Daarnaast heeft hij ook veel betekend voor een aantal stichtingen en verenigingen buiten Wanssum. Hij was jaren scheidrechter op de Limburgse voetbalvelden en had hij een rol bij de bouw van het clubgebouw van de scheidsrechtersvereniging in Horst-Rooij. 18 jaar lang was hij bestuurslid bij de Truckrun in Horst en al zo'n 15 jaar organiseert hij reizen en dagtochten voor kinderen met een beperking voor Dichterbij, Breekuit, Pluryn en Pantein. Op carnavalszondag 3 februari om 15.11 uur worden Math Janssen en zijn vrouw Ger, samen met prins Rick I, extra in de schijnwerpers gezet tijdens de receptie in de Wiendbuuletempel in Wanssum (De Zandhoek). Foto: Angy PhotoDesign.