Uit een vrije worp in de slotseconden scoorde Tina Janssen de gelijkmaker.
Uit een vrije worp in de slotseconden scoorde Tina Janssen de gelijkmaker. Foto: Henk Lammen

Tina Janssen redt punt

De Peelkorf-Melderslo 13-13 (5-9). Doelpunten De Peelkorf: Janneke Jenneskens, Rachèl van Meijel, Tina Janssen, Lisa Verlijsdonk, Marly van Asten (allen 2x), Lisan Hikspoors, Eline Claessens en Lynn van der Weerden.

Venray | In de hoofdklasse korfbal deelden De Peelkorf en Melderslo de punten. Uit een vrije worp bracht Tina Janssen in de slotseconden de thuisploeg langszij: 13-13.

Door Henk Lammen

Melderslo schoot in sporthal De Wetteling furieus uit de startblokken. Binnen een kwartier spelen namen de gasten een 1-5 voorsprong. De Peelkorf herstelde zich in het tweede deel voor rust, maar de marge van vier doelpunten stond bij rust nog steeds op het scorebord: 5-9. "We begonnen veel te zwak, te slap. En dat doen we wel vaker. Dan komen we achter en moeten we harder werken om terug te komen. Vooral in de eerste helft maakten we verdedigend teveel fouten. Zetten we te weinig druk, waardoor Melderslo te gemakkelijk van afstand kon schieten. En dat is de kracht van die ploeg", analyseerde Tina Janssen de povere verrichting van haar ploeg in het eerste bedrijf. Na de pauze een veel fellere thuisploeg. Het team van coach Linda Verlijsdonk zette met succes de achtervolging in. Via 6-10 werd het 9-10 en ontspon zich een spannende slotfase waarin de gasten steeds een of twee doelpuntjes aan de voordelige kant bleven. Het spreekwoordelijke venijn zat in de staart van het duel. Twee minuten voor tijd liepen de gasten uit naar opnieuw een verschil van twee doelpunten (11-13) en leek de strijd beslist. Melderslo vergiste zich echter in de veerkracht van de thuisploeg. Uit een strafworp bracht Rachèl van Meijel het verschil terug tot één en in letterlijk de allerlaatste seconden redde Tina Janssen met een benutte vrije worp een puntje voor haar ploeg. Tot ontsteltenis van de gasten die eensgezind de scheidsrechter als boeman aanwezen. De druiven waren zuur en er gingen de nodige krachttermen richting de leidsman die onverstoorbaar voor de laatste keer floot. Toen de rookwolken waren opgetrokken, bejubelden de Ysselsteynse korfbalsters het gelijkspel als een zege. Janssen was het stralende middelpunt. Koel benutte zij de vrije worp die de eindstand op 13-13 bracht.

"Een narrow escape? Ja, dat kun je wel zeggen", glunderde ze, terwijl naast haar de speelsters van Melderslo en hun coach Joop Ouderland nog steeds tierden na het puntverlies. "We hebben er hard voor moeten werken vandaag. Eerlijk gezegd zat er ook niet meer in. Met z'n allen hebben we geknokt voor een puntje. Uiteindelijk zijn we toch beloond." Vooral op basis van vechtlust. De 21-jarige korfbalster lacht: "In de rust kregen we een peptalk van Linda. We hadden vooraf afspraken gemaakt en die zijn we als ploeg niet nagekomen. Dan loop je achter de feiten aan. Op basis van die tweede helft hebben we het puntje ook wel verdiend." Op een derde plaats maar een straatlengte achter koploper Stormvogels (zeven punten) valt er voor De Peelkorf in de zaalcompetitie niets meer te halen. "Daar zijn we ook niet voor gegaan. Het is nu vooral het opbouwen van een team, samen presteren. De derde plaats is mooi meegenomen. We hebben er nieuwe speelsters bij, je moet elkaar weer weten te vinden in nieuwe vakken. Inspelen op elkaar."

Op zondag 17 februari speelt De Peelkorf opnieuw een thuiswedstrijd. Om 13.00 uur is Altior, de nummer voorlaatst van de ranglijst, de tegenstander in sporthal De Wetteling.