Puntverlies Oranje Wit

Rooi-Oranje Wit 17-17 (8-7).

Sint Oedenrode | In de hoofdklasse leden de korfbalsters van Oranje Wit puntverlies in de uitwedstrijd tegen Rooi. In Sint Oedenrode deelden beide ploegen de punten: 17-17.

Op papier waren de gasten uit Leunen favoriet tegen de laagvlieger in de hoofdklasse. De thuisploeg maakte echter vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk de punten niet cadeau te doen. Oranje Wit begon stroef en de thuisploeg profiteerde optimaal met drie treffers op rij: 3-0. Oranje Wit was net niet scherp genoeg en de afwerking van kansen liet ook te wensen over. Het gaatje werd desondanks bijna gedicht: ruststand 8-7. Na de rust was Oranje Wit gebrand om de punten mee naar huis te nemen, maar de start was gelijk aan de eerste helft zodat Rooi de marge vergrootte. Oranje Wit liep achter de feiten aan en hoewel het sterker werd in de verdediging, wist Rooi de voorsprong te behouden en zelfs uit te lopen naar 16-12 in de laatste speelminuten. Een ultieme inhaalrace werd kort voor tijd beloond met de gelijkmaker: 16-16. In de slotminuten troffen beide ploegen nog een korf en was een puntje hun deel: 17-17. Oranje Wit blijft tweede in de hoofdklasse (vijftien punten uit negen duels) maar zag het verschil met koploper Stormvogels groeien tot drie punten. Op zondag 17 februari gaan de Leunse korfbalsters op bezoek bij Melderslo, aanvang 17.40 uur.

Herstel SVOC'01

Vessem-SVOC'01 5-21 (5-9). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (7x), Kelly Wismans (4x), Linda Claessens (3x), Aniek Sanders en Marloes (beiden 2x), Maartje Janssen, Sofie de Mulder en Astrid Classens.

Knegsel | Na enkele nederlagen op rij herstelden de korfbalsters van SVOC'01 zich in de overgangsklasse. Op bezoek bij Vessem in Knegsel werd de kater van de laatste weken volledig weggespoeld: 5-21. In een fel duel nam de thuisploeg meteen in de eerste minuut de leiding. Daarmee waren de gasten meteen wakker geschud. Regelmatig scorend uit fraaie aanvallen werd de achterstand nog voor rust omgebogen in een marge van vier treffers: 5-9. In de tweede helft liep het aantal doelpunten voor SVOC'01 snel op. Door fraaie acties en goede combinaties waren de gasten heer en meester. SVOC'01 speelde fel op de bal en incasseerde na rust geen enkele tegentreffer. Met nog eens twaalf doelpunten vijzelden de gasten hun zelfvertrouwen op voor het restant van de zaalcompetitie. Op zondag 17 februari gaat SVOC'01 op bezoek bij Dakos, de nummer drie van de ranglijst. Aanvang 12.40 uur.

Nederlaag Merselo

Diosa-Merselo 9-6 (3-3). Doelpunten Merselo: Angela Litjens en Ciel van Hoof (beiden 2x), Lisa Verhoeven en Anne Gielens.

Overasselt | In de tweede klasse leden de korfbalsters een kleine nederlaag in de uitwedstrijd tegen Diosa: 9-6. Beide ploegen waren vanaf de eerste minuut aan elkaar gewaagd. Ze creƫerden volop kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Met een gelijke stand gingen beide teams uiteindelijk rusten: 3-3. Na de rust sloeg Diosa een gaatje van twee treffers (6-4), waarna de gasten uit Merselo een kwartier voor tijd de stand weer gelijk trokken: 6-6. In de slotfase was de thuisploeg de meest gelukkige met de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien verzuimde Merselo de kansen af te maken en keerde met lege handen huiswaarts. Merselo gaat op zondag 17 februari op bezoek bij TOG, aanvang 11.00 uur.