Set Up-speelster Sara Janssen blokt de smash van een van de gasten.
Set Up-speelster Sara Janssen blokt de smash van een van de gasten. Foto: Henk Lammen

Strijd tegen degradatie

Set Up/MVC'64-TFC 2-3. Setstanden: 18-25, 25-18, 25-22, 22-25 en 9-15.

Meerlo | In de promotieklasse verloren de volleybalsters van Set Up/MVC'64 de thuiswedstrijd tegen TFC: 2-3. Ondanks de nederlaag heeft Set Up/MVC'64 de aansluiting gevonden met de overige degradatiekandidaten in de promotieklasse.

Door Henk Lammen

Set Up/MVC'64 werd zaterdag gecoacht door Lous Aerts. Zij verving trainer-coach Geert Robben die onlangs opstapte. "De klik met elkaar was er niet. En ook de resultaten vielen tegen. Jammer dat het zo is gelopen", aldus speelster Mirthe Brands, die met een vervelende handblessure al enkele weken langs de kant staat. Lous Aerts en Astrid Wijnbergen, coach van dames 2, nemen voorlopig de coaching op zich. "Het gaat de laatste weken weer de goede kant op. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken en uiteindelijk degradatie ontlopen. We hebben de afgelopen weken de aansluiting met de directe concurrenten in de strijd tegen degradatie gevonden door enkele sterke wedstrijden te spelen en veel punten te pakken. Het was dus extra belangrijk om tegen TFC weer de nodige punten te pakken om van de laatste plaats af te komen." In sporthal 't Brugeind had Set Up/MVC'64 tegen de gasten, die slechts enkele plaatsen hoger staan op de ranglijst, een slechte start. De druk om punten te moeten pakken, leek het team te verlammen. Na een slechte start keek de thuisploeg de hele set tegen een achterstand aan. Set Up/MVC '64 slaagde er niet in om de knop om te zetten en dat resulteerde via 6-13 en 11-17 in een verlies van de eerste set met 18-25. In de tweede set wierp het combinatieteam alle schroom van zich af. De ploeg straalde zelfvertrouwen uit en waar in de eerste set veel slordigheden het spel van de thuisploeg domineerden, ging het nu vanaf de eerste slagenwisseling uitstekend. Gedurende de hele set werd een voorsprong gekoesterd en via 20-12 werd de winst uiteindelijk binnengesleept met 25-18. De derde set werd net als de tweede vol overtuiging gestart. Een ruime voorsprong werd gepakt met 14-9 en 17-13. TFC kwam nog dichterbij maar door enkele rake klappen van Sem Friesen werd in deze belangrijke fase de setwinst gepakt met 25-22. De vierde set ging lange tijd gelijk op. Tot 11-11 bleven beide ploegen in elkaars spoor. Met een tussensprint liepen de gasten vervolgens uit naar een gaatje van vier punten: 13-17. Die tegenslag kwam Set Up/MVC '64 niet meer te boven. TFC drukte door en via 15-22 werd de set met 22-25 gewonnen en een beslissende vijfde set afgedwongen. Daarin kon Set Up/MVC '64 de knop niet meer omdraaien. In de beginfase ging het nog gelijk op, maar door persoonlijke fouten en onnauwkeurig spel kon TFC weer verder uitlopen en won de set met 9-15. Uiteindelijk werden de twee winstpunten toch gekoesterd. Brands: "Zonde, er had vandaag meer ingezeten. Maar we hebben in ieder geval aansluiting met de overige ploegen. En staan niet meer laatste. Het ligt nog steeds allemaal ontzettend dicht bij elkaar en daarom staat er voor komende zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma waar we kostbare punten kunnen pakken." Set Up/MVC '64 gaat op bezoek bij Bedovo, de nieuwe hekkensluiter in de promotieklasse. Het duel in Beek en Donk begint om 17.00 uur.