Koploper Red Stars wint ruim

Ede | In de tweede divisie A heeft Red Stars de koppositie alleen in handen gekregen door in Ede-Wageningen BIT.NL 1 te verslaan met 2-8. Kas van Oost en Ronald Bogaard wonnen hun drie enkelspelen, Tom Thijssen bleef een keer aan de winnende hand.

De overwinning kwam geen moment in gevaar. Kas van Oost opende de score met winst op Van Raadshooven. Ronald Bogaard klopte Loeve en bracht de gasten op 0-2. Tom Thijssen tekende het derde punt aan door te winnen van Hanegraaf. Ook het dubbelspel leverde winst op voor de Venrayse ploeg die een voorsprong van 0-4 nam. In de volgende drie partijen kon BIT.NL pas iets terugdoen. Van Oost bracht eerst de 0-5 op het scorebord, waarna Thijssen het hoofd moest buigen in zijn tweede partij tegen Van Raadshooven: 1-5. Bogaard vergrootte de voorsprong vervolgens: 1-6. Tom Thijssen leed zijn tweede nederlaag van de dag tegen Loeve. Van Oost tegen Hanegraaf en Bogaard tegen Van Raadshooven brachten de 2-8 eindstand op het scorebord. Red Stars gaat nu aan kop in de tweede divisie A met veertien punten uit twee duels. Na een vrij weekend staat op zaterdag 23 februari de uitwedstrijd tegen SV Red Star'58 op het programma, aanvang 16.00 uur.

In de derde divisie leed Red Stars 2 in Vught tegen JCV en Red Stars 3 in Amsterdam tegen US 3 een nipte nederlaag met 6-4. De jeugd van Red Stars deed afgelopen weekend weer goede zaken, zowel in de competitie als op de tweede Limburgse Jeugdmeerkampen (LJM) in Maasbracht. Jongens 1 klopte in Klazienaveen Treffers 1 met 6-4 op het hoogste niveau van Nederland. In Maasbracht liet de jeugd tijdens het LJM zien dat er weer vooruitgang was geboekt in de afgelopen maanden. Zo plaatsten twaalf van de zestien spelers zich voor de hoofdronde na de groepswedstrijden. In de derde klasse werd Job van Lierop winnaar van de finale met promotie naar de tweede klas. In de tweede klas won Alvaro Langenhuizen de finale en promoveert naar de eerste klasse. In de troostronde finale eerste klasse werd Steven van Kessel winnaar. Komende zondag gaan zeven jeugdleden zich in Soest meten met de rest van Nederland op het B-niveau.