Nederland 0-19

Maasmechelen | Het Nederlands zaalvoetbalteam 0-19 speelde afgelopen zondag in Maasmechelen tegen België: 2-2.

Fabian Hendriks en Tim Jeuken van Lake Valley zaten bij de selectie van Oranje, teamgenoot Nathan van Gerven stond op de stand-bylijst. Fabian speelde in de tweede helft, Tim kreeg geen speelminuten en moet zijn debuut in Oranje nog even uitstellen. Het Nederlands team 0-19 nam voor rust een 0-2 voorsprong door snelle en goede counters. De Belgen hadden meer balbezit en troffen enkele malen de paal, scoorden echter niet. Na rust speelde België veel op de Nederlandse helft, maar kon weinig scoringskansen creëren. Nederland daar tegenover brak enkele keren gevaarlijk uit. Aan het einde van de wedstrijd kon België de stand verdiend gelijktrekken: 2-2. De oefenwedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi eind maart in Slovenië. Daar treft het Nederlands team Azerbeidzjan, Cyprus en gastland Slovenië. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde op weg naar het EK 0-19 in september in Letland.