Volharding nipt onderuit

Venhorst-Volharding 1-0 (0-0). 81. Rens van Sleeuwen 1-0.

Venhorst | Tweedeklasser Volharding liep zondag op bezoek bij Venhorst een kleine tien minuten voor tijd tegen een nederlaag op. Een kopgoal van Rens van Sleeuwen werd de Vierlingsbekenaren uiteindelijk fataal.

De thuisploeg creƫerde in het begin van het duel enkele kansen, maar er werd niet gescoord. Daarna was het duel in herfstachtige omstandigheden in evenwicht. Mark Blenckers mocht namens Volharding na rust aanleggen voor een penalty, maar die werd gemist. Die misser kwam Volharding uiteindelijk duur te staan. Tien minuten voor tijd werd een vrije trap door Van Sleeuwen binnengekopt: 1-0. Venhorst kreeg een kans op 2-0, maar scoorde niet. In de slotfase zette Volharding alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet meer. Trainer Johan Vullings: "Het duel was niet van een al te hoog niveau. Dat had enerzijds met de speelstijl van Venhorst te maken, maar ook met het veld. We haalden ons eigen niveau ook niet, we moesten meer brengen maar dat hebben we niet gedaan. Er waren heel weinig kansen, de eerste helft kreeg Venhorst er een en na rust wij twee. Zij legden fysiek gezien wat meer strijd in de wedstrijd, dat lieten wij na."

Volgende week krijgt Volharding de kans om de nederlaag recht te zetten, wanneer het bezoek krijgt van hekkensluiter Sparta'18 dat zondag voor de tweede keer dit seizoen won.