BVV'er Egzon Grguri probeert Jordi Janssen de bal te ontfutselen. Roel Verkoijen kijkt toe.
BVV'er Egzon Grguri probeert Jordi Janssen de bal te ontfutselen. Roel Verkoijen kijkt toe. Foto: Jolijn van Goch

BVV doet goede zaken

BVV'27-Hegelsom 1-0 (1-0). 12. Willem Karman 1-0.

BVV'27: Engels; Arts, Gijs Gooren, Van de Water, Durgun; Verkoijen, Lucassen, Thiesen; Grguri, Karman, Jannes Gooren (46. Van Kempen).

Blitterswijck | BVV'27 heeft zondagmiddag in eigen huis een broodnodige zege geboekt op Hegelsom. De geel-zwarten wonnen dankzij een vroeg doelpunt van Willem Karman van Hegelsom: 1-0. De ploeg uit Blitterswijck is dankzij de zege niet langer de rodelantaarndrager van de vierde klasse G.

Door Dennis Stiphout

Het jaar 2019 brengt voor BVV'27 tot nu toe vooral voorspoed met zich mee. Het eerste duel van het nieuwe kalenderjaar leverde zondag direct de volle buit op. Het was pas de tweede zege van het seizoen. Er is meer goed nieuws voor BVV. Een aantal spelers keerde terug van een blessure en daardoor is het ook wat drukker op het trainingsveld. "Dat maakt het voor iedereen leuker", vertelt trainer Leon Vievermans na afloop van het gewonnen duel met Hegelsom. "Ik heb nu het idee dat de jongens meer moeite doen om te komen en niet meer afzeggen. Als dat de opmaat is voor na de winterstop dan gaan we het redden." Met 'het' bedoelt Vievermans handhaving in de vierde klasse. Met de tweede zege van het seizoen deed BVV de laatste plaats over aan VVV'03. Die ploeg speelde wel één wedstrijd minder. Alleen de hekkensluiter van de vierde klasse G degradeert direct. De voorlaatste plaats betekent het spelen van play-offs tegen degradatie.

Op de zege tegen Hegelsom was weinig af te dingen. De gasten kwamen erg zwak voor de dag in Blitterswijck. In de openingsfase raakten de gasten nog wel de paal, maar na ruim tien minuten spelen zette Willem Karman de thuisploeg op voorsprong. De vlaggende grensrechter van Hegelsom werd daarbij genegeerd door scheidsrechter Dings. BVV bleef in het vervolg van de eerste helft beter, maar echt grote kansen bleven uit. Na rust trachtte Hegelsom het BVV vooral met lange ballen gevaarlijk te maken en verschenen de gasten zo nu en dan gevaarlijk voor het doel, maar BVV-doelman Davey Engels hield zijn doel schoon. BVV kreeg mogelijkheden vanuit de tegenaanval, maar speelde te slordig om Hegelsom de genadeklap uit te delen. Jannes Gooren kreeg vlak voor tijd de grootste kans namens de thuisploeg, maar liet die liggen.

Aanvoerder Roel Verkoijen was na afloop opgelucht en blij. "Mooi hè. Het is verdiend. Ik denk dat wij met goed voetbal de overhand hebben gehad in de wedstrijd. Zij wisten voor rust weinig in te brengen tegen ons, we stonden goed. Na rust hebben we het goed opgepakt en zijn we blijven staan. Ik denk dat we heel gedisciplineerd hebben gespeeld en dus een terechte overwinning hebben geboekt." Ook Verkoijen merkt dat de situatie er bij het eerste elftal van BVV na de winterstop beter op is geworden. "Het trainen doordeweeks is echt helemaal top. We trainen met minimaal zestien man. Er zijn jongens teruggekomen van blessures, het is allemaal een stuk positiever. Dat komt ook omdat we met veel man trainen." De middenvelder voorspelt dan ook een goed vervolg van de competitie: "Wij gaan dit doorzetten. Iedereen weet nu hoe belangrijk het is dat we met het hele team moeten trainen en dat iedereen zijn steentje bij moet dragen. Dan zullen de resultaten vanzelf komen, daar ga ik vanuit."