Open dag Helicon
MBO Helmond

Helmond | Tijdens de open dag op zondag 17 februari presenteert Helicon MBO Helmond de nieuwe opleidingen food professional op niveau 3 en allround coƶrdinator instructeur buitensport op niveau 4. Hiermee breidt de school haar aanbod uit binnen haar profiel Voeding, Dier en Outdoor en recreatie. Met live cooking, workshops en speeddates geven de studenten een kijkje in de wereld van het mbo. Voor vmbo- en havoleerlingen een goede gelegenheid om kennis te maken met de beroepspraktijk van mogelijke vervolgopleidingen.

Vrije tijd en recreatie worden steeds belangrijker in Nederland. Want beweging en ontspanning, het liefst buiten is goed voor ons welzijn. In de sportlessen leren de studenten om veilig en verantwoord de big five outdoor-sporten te beoefenen: boogschieten, atb/mountainbike, kajak, hike en oriƫntatie & klimmen. Begeleiding van groepen en organisatie van evenementen is een even belangrijk onderdeel van de opleiding. Verder zijn er verschillende excursies en kampen (o.a. Ardennen).

Ook ondernemerschap, klantgerichtheid, flora en fauna, communicatie en marketing komen uitgebreid aan bod. Tijdens de open dag laten de studenten met een proeverij zien hoe je bestaande producten (nog) gezonder maakt. Naast bovengenoemde opleidingen zijn ook studenten en docenten van de andere opleidingen aanwezig voor studiekeuzegesprekken: voeding en welzijn, dier en gedrag, dier en ondernemen, wildlifemanagement, dierenartsassistent/paraveterinair en outdoor en recreatie. Iedereen is van harte welkom op het adres Scheepsboulevard 1, tussen 11.00 en 14.00 uur.