InBeeld Prijs

Venray | Ben jij in je vrije tijd bezig met beeldende kunst? Schrijf je dan in voor InBeeld, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg.

Ook in Venray vindt een regionale voorronde voor de wedstrijd plaats. Belangstellenden kunnen zich hiervoor inschrijven voor deze regio t/m 25 maart 2019. In samenwerking met Jeanny van Lieshout heeft Cultura Venray ervoor gezorgd dat de InBeeld-wedstrijd in 2019 ook in Venray plaatsvindt. De InBeeld Prijs heeft het doel om de zichtbaarheid van de beeldende kunst in Limburg te vergroten en niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. Sanne Aben (Cultura Venray) licht toe: "Het is een interessante manier voor amateurkunstenaars en cursisten om creatief bezig te zijn met een onderwerp en natuurlijk veel te leren."
Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens één van de regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray, Weert en Tongeren (BE). Inschrijven kan tot 25 maart 2019 voor de regio Venray. In 2019 is het thema 'Sporen'. Aanmelden via de website hklimburg.nl/inbeeld. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Winnaars van de voorronden worden in juli 2019 tentoongesteld tijdens een finale expositie, waarbij de winnaars van InBeeld 2019 bekend worden gemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.