Jonas, Sija, Sanne en Klaas vieren het winnen van het TVK in De Wetteling in Venray.
Jonas, Sija, Sanne en Klaas vieren het winnen van het TVK in De Wetteling in Venray. Foto: Hoedemaekers Venray

Verrèkkes Moj in eigen huis de beste (video)

Venray | De Venrayse groep Verrèkkes Moj won zaterdagavond in sporthal De Wetteling voor het tweede jaar op rij het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK). Met de zege zorgde het kwartet voor de kers op de taart van het jubileumweekeinde van D'n Hazekeutel.

Door Dennis Stiphout

Jonas Coppus, Klaas Manders, Sanne van Kessel en Sija Mooren pakten met hun liedje R.I.T.M.E. de overwinning. De ontlading was enorm toen even na 23.00 uur de winnaar bekend werd gemaakt. "Toen we onze naam hoorden, kon ik het nog niet echt meteen geloven", blikt Sija terug. "We hadden het niet verwacht. Het was echt een superfantastisch moment." Wat het voor Verrekkes Moj extra mooi maakte, was dat de finale in 'hun' Venray plaatsvond. De groep kon zich zodoende dicht bij huis voorbereiden. "We verzamelden 's middags bij Klaas, waarna we samen met de andere deelnemers uit Venray naar de pre-party bij De Koets gingen", vertelt Sanne. "Vanuit daar gingen we met onze Verrekkes Moj-mobiel naar De Wetteling toe." Anders dan bij het LVK krijgen de deelnemers van het TVK pas op de avond zelf te horen als hoeveelste ze aan de beurt zijn. Verrekkes Moj stond als zesde op de planken. "Het optreden ging super", aldus Sanne. "Iedereen had er honderd procent energie ingegooid en er vol van genoten. Toen was het afwachten." Dat ging vooral heel gemoedelijk, vertelt Sija: "Er hing echt een supergoede sfeer. Wie er ook bezig was: iedereen steunde elkaar. We hebben ons best gedaan met z'n allen."

Het lot van Verrekkes Moj, en de andere artiesten, lag na het optreden in de hand van een elfkoppige jury, die de artiesten op verschillende onderdelen beoordeelde. Toen Verrekkes Moj uiteindelijk in het bijzijn van alle andere artiesten op de bühne werd uitgeroepen tot winnaar, ontstond er een grote vreugde-explosie in De Wetteling. "We sprongen de maker van het lied, Leon Mooren, in de arm", vertelt Sanne. "We waren ook trots op hem. In de foyer kwamen we onze tekstschrijver Patrick Janssen ook tegen. Daar hebben we toen een knalfeest gehouden." Wat in ieder geval zeker is, is dat dát feest voor Verrekkes Moj het laatste TVK-feest was. De groep mag zich volgend jaar vanwege de leeftijd niet meer inschrijven, aangezien enkelen dan negentien jaar zijn en het TVK bedoeld is voor jongeren tot en met achttien jaar. De logische vraag is dan of de Venrayse groep dan een poging gaat wagen om mee te doen aan het LVK. Een antwoord komt daar nog niet op. "We hebben afgesproken dat we dit seizoen heel erg gaan genieten en we het er in de zomervakantie eens goed over gaan hebben." Het lijken inderdaad 'zorgen' voor later te zijn, zodat Jonas, Klaas, Sanne en Sija de komende weken nog volop kunnen genieten van hun glansrijke TVK-succes.

Zestien acts streden tijdens het TVK om de grote beker voor het mooiste tienervastelaovesliedje 2019. De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde Ger Koopmans van Limburg. De eindstrijd vond plaats in sporthal De Wetteling in Venray ter gelegenheid van het 5x11-jarig bestaan van jeugdvastelaovesvereniging D'n Hazekeutel. Naast de winst mag het Venrayse viertal een dag mee op stage met het bekende duo Spik en Span. Kim en Siep uit Neer werden met Weg met welterusten tweede, terwijl Same Sjpas uit Doenrade/Puth derde werd met Luduvudu. Gèn Twiefel (Linde en Teuntje uit Venray) werd beloond met de prijs voor aanstormend talent met het nummer Oeëgenblik.

Verderop in deze Peel en Maas een fotoserie van het TVK.