Afbeelding
Foto:

Muziek Mozart centraal in Theehuis

Venray | Na een uitverkochte uitvoering door de Camerata Trajectina, waarin een beeld geschapen werd van de Tachtigjarige Oorlog, kunnen de toehoorders op zondag 17 februari om 15.30 uur in het Theehuis van het Venrayse Odapark genieten van de uitvoering van vioolsonates van Mozart uitgevoerd door Rie Kimura op barokviool en Pieter-Jan Belder op klavecimbel.

Hun spel wordt gekenmerkt door een grote vitaliteit en intensiteit. Hun cd met werken van Carl Philipp Emanuel Bach werd lovend ontvangen en werd door de Volkskrant tot een van de beste cd-producties van 2017 gerekend. 'Is dat echt een viool als je Rie Kimura hoort spelen? Is het niet de klankkleur van een klarinet? Samen met de al even schitterend musicerende Pieter-Jan Belder', aldus de muziekrecensent van de Volkskrant.

Momenteel staan opnames van zowel de vioolsonates van Mozart als de sonates voor viool en klavecimbel op het programma voor het Engelse label Resonus. Het jaar 1781 markeert een belangrijke omwenteling in de ontwikkeling van Mozart als componist.

Hij ontworstelt zich aan de macht van zijn broodheer, de aartsbisschop van Salzburg, en hij vervolgt zijn weg als zelfstandig componist en pianist in Wenen. Hij is in dat jaar als componist zeer actief en hij laat een vloed aan werken voor viool en piano het licht zien.

Verdieping

De verdieping in zijn werk doet denken aan 'Sturm und Drang', een preromantische stroming waarvan C.P.E. Bach de belangrijkste vertegenwoordiger was. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website www.theehuisconcerten.nl en, indien nog beschikbaar, vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis. De kaarten kosten 20 euro per persoon (jongeren tot 18 jaar 10 euro). Het concert vindt plaats op zondag 17 februari om 15.30 uur in het Theehuis van het Odapark, Merseloseweg 117, Venray. De organisatiie is in handen van de stichting Theehuisconcerten.

Foto: Het duo Rie Kimura en Pieter-Jan Belder.