Groen licht voor plan Julianahof

Venray | De gemeente Venray geeft groen licht voor de bouw van acht vrijstaande woningen op het terrein van het voormalige busstation op de hoek Julianasingel-Prins Bernhardstraat. Er komen acht vrijstaande woningen in het hogere marktsegment.

Onderdeel van plan Julianahof is ook de realisatie van een hobbyruimte aan de Prins Bernhardstraat. Dit gebouw wordt gebruikt als opslag- en hobbyruimte voor de initiatiefnemer. Het bestaande voormalige reparatie- en onderhoudsgebouw wordt gesloopt.

Op locatie heeft zo'n 50 jaar lang een busstation gestaan. Deze locatie was volledig verhard en voorzien van voorzieningen ten behoeve van het onderhoud van autobussen. Het nieuwe bouwplan op deze locatie voorziet in vrijstaande woningen en een hobbyruimte. In de openbare ruimte wordt veel aandacht besteed aan groen. Er wordt aan de zijde van de Julianasingel een plantsoen op ingericht. De perceelsgrenzen van de woningen worden voorzien van groene hagen en binnen het plangebied worden enkele nieuwe bomen geplant. Het plan voorziet in infiltratie van regenwater op eigen terrein. De openbare ruimte wordt ingericht met duurzame materialen zoals gebakken klinkers. Alle woningen worden tevens voorzien van zonnepanelen en driedubbel glas. Ook wordt er een hybride verwarmingssysteem aangeboden, dat in ieder geval is voorbereid op een gasloze toekomst. De bouwplannen voor Julianahof hebben gevolgen voor de bussen van Arriva. De bussen rijden dan niet meer via het busstationsterrein, maar stoppen bij een nieuwe bushalte aan de zijde van het centrum.