Actiegroep richt vizier op aanpak Stationsweg

VENRAY | Ze breken er zich al lange tijd het hoofd over bij het bekijken van de plannen van de Oostverbinding Venray. Tom Receveur, Wim van der Heijden en Wim Vievermanns komen er maar niet uit. Nut en noodzaak van de aanleg van een verbindingsweg tussen de Henri Dunantstraat en Stationsweg, dwars over industrieterrein De Hulst in Oostrum, gaat ze boven hun pet. 'Het wordt hier alleen maar drukker en de kosten van 6,5 miljoen euro is weggegooid geld', stelt het trio.

Door Henk Baltussen


De Actiegroep Stationsweg, in 2005 opgericht om woningbouw op het toenmalige Servaasterrein aan te passen (wat met hulp van de economische recessie is gelukt), leidde jarenlang een sluimerend bestaan. Maar nu de oostverbinding vorm dreigt te krijgen, begint het actiehart bij Receveur en Van der Heijden weer sneller te kloppen. "Dat de Stationsweg wordt aangepakt, is voorstelbaar", zegt Receveur. "Maar niet op de manier zoals de gemeente nu van plan is. Het aantal auto's is in de afgelopen jaren al gestegen van dagelijks zesduizend naar meer dan 8.500. Met de oostverbinding groeit dat aantal alleen maar, met alle gevolgen van dien. Maar wat zo gek is, we kunnen niemand uitleggen waarom die weg over De Hulst er moet komen? En waarom wordt de Spurkterdijk (zijweg Stationsweg die uitkomt op de Maasheseweg bij het Asteria Hotel red.) eigenlijk verbreed?"
Ook bij Vievermanns van Wijkplatform Landweert roept de oostverbinding alleen maar vragen op. "Een gevaar is dat het vrachtverkeer richting Maashees naar bijvoorbeeld het Keizersveld alleen maar toeneemt op een weg met een school als de Klaproos die door de wijk Landweert loopt en de Spurkterdijk. Vrachtwagenchauffeurs rijden niet via plaatsnaamborden, maar de TomTom."
Van der Heijden stelt dat de Henri Dunantstraat als ontsluitingsweg prima geschikt is. "Die is er speciaal voor ingericht, met twee aparte, gescheiden fietspaden en rijbanen en er zijn geen uitritten van woningen op aangesloten. Het argument om de bereikbaarheid van het station in Oostrum te verbeteren is onzin. Daar zijn nooit problemen."

'Wij kregen veel mondelinge steunbetuigingen'

De bewering van wethouder Jan Loonen dat de oostverbinding een goede ontsluiting garandeert van Venray-Oost snapt het trio niet. De actiegroep heeft aangeklopt bij de ongeveer zestig aanwonenden van de Stationsweg die vanaf het viaduct tot de rotonde op de Oostsingel met het project te maken krijgen. "We krijgen veel mondelingen steunbetuigingen", zegt Receveur. "Maar veel mensen zijn terughoudend. Vrezen voor gedoe met de gemeente, dat willen ze niet." Receveur is strijdvaardig. De actiegroepleden, die vermoeden dat er 'meer speelt' maar dat niet hard kunnen maken, maken dinsdag gebruik van het spreekrecht om de gemeenteraad te overtuigen tegen de in hun ogen zinloze plannen te stemmen. "We weten amper wat er voor onze huizen gaat gebeuren."