Dialoogcafé over huisvesting

Venray | Op woensdag 13 februari is Robert Kurzak gast aan tafel tijdens het dialoogcafé bij Goesting.

Robert is directeur van Kafra Housing, een bedrijf dat tijdelijke huisvesting regelt voor specifieke doelgroepen. Wie schuift nog meer aan tafel? De dorpsraden delen in een artikel in Peel en Maas hun visie hoe om te gaan met huisvesting arbeidsmigranten. Elk dorp staat wel open voor een of andere opvang en oplossing voor zowel klein- als grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten. Ook vanuit de gemeente klinken positieve geluiden. Veel arbeidsmigranten verblijven nu 'tijdelijk' op campings en recreatieparken. Op de Hulst verschijnt een heus chaletdorp, speciaal voor arbeidsmigranten.

Maar zouden we niet ook een chaletdorp kunnen bouwen voor starters en jongeren, die zelfstandig willen gaan wonen? Er is een nijpend tekort aan (sociale) woningbouw, zowel betaalbare koop als huurwoningen in Venray. Of zou het mogelijk zijn om de woningcoöperaties te bewegen om meer sociale woning bouw te plegen? Of zou de gemeente hierin iets kunnen of moeten betekenen?

Als tafelgast schuift Robert Kurzak aan, directeur van Kafra, die mede vorm geeft aan (grootschalig) arbeidsmigrantenhuisvesting. Venray in Dialoog nodigt hierbij iedereen uit die zich betrokken voelt bij huisvesting van doelgroepen of huisvesting algemeen. Dus ben jij, woningzoekende, arbeidsmigrant, huurder of verhuurder of anderszins en wil jij hierover mee praten. Heb jij vragen, of wil jij gewoon jouw ervaring delen? Kom dan naar het dialoogcafé op 13 februari bij Proeflokaal Goesting. Iedere tweede woensdag van de maand is er een Dialoogcafé in Proeflokaal Goesting georganiseerd door de werkgroep Venray in Dialoog. Iedereen die graag deelneemt aan de dialoog is vanaf 19.00 uur welkom in de ruimte boven het proeflokaal. De dialoog duurt van 19.30 – 22.00 uur. Graag vooraf aanmelden via info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis.