Beslissende fase voor Roekenbosch

Blitterswijck | De leden van Coöperatie Het Roekenbosch beslissen zaterdag over het voortbestaan van de coöperatie. Als het leeuwendeel van de leden akkoord gaat, wordt de coöperatie overgeheveld naar Roekenbosch Ontwikkling BV.

Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad van Venray dinsdagavond akkoord gaat met de plannen van het college om het park binnen tien jaar volledig te ontmantelen. Zonder slag of stoot zal dat niet gaan. Onder meer fractievoorzitter Joep Gielens van ProVenray zeg grote vraagtekens bij de plannen. Zo stelde hij afgelopen maandag nog een serie vragen aan het college van B en W. Hij vraagt zich onder meer af op welke feiten wethouder Loonen baseert dat het achterstallig onderhoud op Het Roekenbosch 10 miljoen euro bedraagt. 'Welke rekensom heeft hij hiervoor gemaakt', schrijft de fractie.

Tijdens de raadsvergadering van komende dinsdag neemt waarschijnlijk ook Kerngroep Blitterswijck nog het woord. Het dorp zit niet te wachten op de huisvesting van maximaal 250 arbeidsmigranten. Het college wil daarnaast 44 woningen vrijmaken voor woonurgenten. Voor beide huisvestingsvraagstukken gaat Venray een overeenkomst aan met een derde partij. Wonen Limburg gaat de huisvesting regelen voor woonurgenten en OTTO zorgt voor de arbeidsmigranten. De arbeidsmigranten worden gehuisvest op het voormalige azc- gedeelte.